Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργισμένες δηλώσεις

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΥΡΟΔΟΓΛΟΥ: Ποιοι δημοσιογράφοι είναι εδώ; Από πού βγήκανε αυτά τα στοιχεία που ακούγαμε σήμερα (σ.σ. χτες) στα ραδιόφωνα ότι θα μας δίνανε κάτι; Από πού βγήκαν αυτά τα στοιχεία και δημιουργήθηκε η εντύπωση στο λαό, στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ότι σήμερα φεύγοντας από εδώ θα παίρναμε κάποια λεφτά; Οι συνταξιούχοι περίμεναν και τα βλέμματά τους είναι στραμμένα εδώ σήμερα και φεύγουμε με άδεια χέρια. Για άλλη μια φορά, είχαμε τη συμπάθεια και εκτίμηση του πρωθυπουργού. Δε γεμίζουν στομάχια οι εκτιμήσεις και οι συμπάθειες, κύριοι.

Πάμε για τις 31 του Μάρτη. Εχει σκοπό να "τρενάρει" τον αγώνα των συνταξιούχων μέχρι τις 31 του μήνα, ενώ η απάντηση θα μπορούσε να δοθεί αύριο και μεθαύριο. Δε θα δοθεί αυτή η απάντηση. Ετσι, είσαι υποχρεωμένος απ' τα πράγματα να περιμένεις μέχρι τις 31 Μάρτη. Αυτή είναι, λοιπόν, η κατάσταση. Και ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, τι θα εξαγγείλει κ. πρωθυπουργός στις 31 Μάρτη. Και μάλιστα, για να μην έχουμε αυταπάτες, μας είπε να μην περιμένουμε και πολλά πράγματα. Αυτά που θα αποφασίσουν θα είναι στο πλαίσιο της οικονομίας της χώρας.

ΝΙΚΟΣ ΦΛΕΣΣΑΣ: Πιστεύουμε ότι ο κ. πρωθυπουργός μας έκανε μια δήλωση, η οποία προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο, όπως εμείς πιστεύουμε. Δε μας έλυσε κανένα πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε αυτά τα οποία είπε ο κ. πρωθυπουργός. Μόνο στις 31 Μαρτίου, εφόσον θα έχει αποτελέσματα, ε, τότε θα τον πιστέψουμε. Γι' αυτό, από αυτή τη στιγμή καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν, όπως τους δώσαμε το σήμα και να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον καινούριο μας αγώνα. Οπωσδήποτε ισχύει η απόφασή μας για Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Αλίμονό μας αν κάνουμε πίσω. Σήμερα (σ.σ. χτες) φεύγουμε με άδεια χέρια. Είπε ο πρωθυπουργός ορισμένα πράγματα. Τον σεβόμαστε ως πρωθυπουργό. Πιστεύουμε ότι θα τα κάνει. Ομως και την άλλη φορά μας είπε: "Εγώ πρωθυπουργός είμαι, τι άλλο θα πούνε οι οικονομικοί υπουργοί;". Μπορεί αύριο να βγει και να πει αυτό. Μακάρι να είναι. Και μεις τότε και αυτά τα επεισόδια που έγιναν θα τα καλύψουμε και πραγματικά θα πιστέψουμε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει κοινωνική πολιτική. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι συνεχίζεται η πραγματική πολιτική που έκανε η ΝΔ, αλλά απλώς με διαφορετικό τρόπο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ: Θέσαμε τα προβλήματά μας για άλλη μια φορά. Φεύγουμε και σήμερα (σ.σ. χτες) ουσιαστικά με άδεια χέρια. Δεν έκανε συγκεκριμένες, αλλά γενικευμένες προτάσεις. Δε μας είπε τίποτε για την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με το εικοσαπλάσιο του ανειδίκευτου εργάτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ