Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Φως στο βάθος του τούνελ...

Δέσμευση του υπουργού Προεδρίας ότι θα προωθήσει για λύση το χρόνιο αίτημά τους, σχετικά με το εργασιακό τους καθεστώς. "Σε ετοιμότητα", δηλώνουν οι καθαρίστριες

Θετική εξέλιξη άρχισε να διαφαίνεται στον πολύχρονο αγώνα των καθαριστριών δημοσίων σχολείων.Για πρώτη φορά, χθες, ο υπουργός Προεδρίας, Γ. Ποττάκης,παραδέχτηκε ότι το εργασιακό καθεστώς που διέπει τις εργαζόμενες πρέπει να αλλάξει και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει προς επίλυση το χρόνιο και δίκαιο αίτημά τους στη μεικτή διυπουργική επιτροπή.

"Συμβάσεις εργασίας και όχι εργολαβίας",ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση των καθαριστριών χθες το πρωί στο ΕΚΑ, καθώς και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το υπουργείο Προεδρίας, όπου αντιπροσωπεία τους, στην οποία συμμετείχαν η Ζ. Σώκου,από τη ΓΣΕΕ και οι Π. Σοφός, Τ. Γόντικας,από το ΕΚΑ, συναντήθηκε με τον υπουργό.

"Είναι δίκαιο το αίτημά σας", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στις εργαζόμενες και ανέλαβε τη δέσμευση, σαν προϊστάμενος υπουργός της μεικτής επιτροπής, να προωθήσει την επίλυσή του, υποσχόμενος "συμβάσεις εργασίας με ωράριο και γενική ευθύνη".Ταυτόχρονα όμως, ανέφερε ότι στο εξής θα έχουν σαν "εργοδότες" τους δήμους και τις κοινότητες, αφού οι ΟΤΑ αναλαμβάνουν την αρμοδιότητα για τη λειτουργία των σχολείων.

Οπως επισήμανε η Μ. Ρέιση,πρόεδρος του σωματείου του Πειραιά, "υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθούμε στην αρμοδιότητα των ΟΤΑ, αλλά να μη μεταφερθούν και τα ανάλογα κονδύλια, με αποτέλεσμα η αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος να είναι χωρίς αντίκρισμα. Πιστεύουμε όμως ότι οι υποσχέσεις του υπουργού είναι μια θετική εξέλιξη. Η πείρα, όμως, από ανάλογες επιτροπές επιβάλλει να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά μέχρι οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις".

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, η Ζωή Σώκου δήλωσε στην εφημερίδα μας: "Είναι ένα πρώτο βήμα και το θεωρούμε επιτυχία των εργαζομένων, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή όλα αυτά τα χρόνια διεκδικώντας. Δεν πρέπει να υπάρξει επανάπαυση, αλλά για να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις, χρειάζεται οι εργαζόμενες να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα ως το τέλος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ