Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πλάτες" Κατσιφάρα στους νόθους!

Μια μέρα μετά την "εκλογή" νόθων και παράνομων αντιπροσώπων από την Ναυτική Ομοσπονδία για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία επιχειρεί να καλύψει "αναδρομικά" τον εξευτελισμό κάθε έννοιας συνδικαλιστικής νομιμότητας!

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την προχτεσινή... εκλογή νόθων αντιπροσώπων από την πλειοψηφία της Ναυτικής Ομοσπονδίας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, προκειμένου να καλύψει "αναδρομικά" τη νοθεία που συντελέστηκε και να "νομιμοποιήσει" το προϊόν της! Η θρασύτατη αυτή επέμβαση του Γ. Κατσιφάρα στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος εκδηλώθηκε χτες και δίνει περιθώριο στις ναυτεργατικές οργανώσεις να παρατείνουν για άλλους έξι μήνες την άρνησή τους να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους με το σύστημα της απλής αναλογικής! Αυτό, όταν με προηγούμενο νόμο του ίδιου υπουργού (2224/94) οι οργανώσεις αυτές ήταν υποχρεωμένες να εφαρμόσουν την απλή αναλογική στην εκλογή των αντιπροσώπων μέχρι τις 6 Γενάρη του 1995!

"Δεν πρέπει να διαταράξουμε την υπάρχουσα κατάσταση"!Αυτή την απάντηση... εισέπραξαν χτες οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων,από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργο Κατσιφάρα, στο αίτημά τους να επεκταθεί ο ν. 1264/82 και στα ναυτεργατικά σωματεία για να εκδημοκρατιστεί το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα! Ανάλογη ήταν η απάντηση του υπουργού και στο αίτημα των εκπροσώπων, να εφαρμοστούν τουλάχιστον οι διατάξεις του ν. 2224/94 στα ναυτεργατικά σωματεία και στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Ο υπουργός απέρριψε, επίσης, τις προτάσεις των εργαζομένων όσον αφορά τα ζητήματα, να μη μειωθούν οι οργανικές συνθέσεις στα ναυαγοσωστικά ρυμουλκά, της πάταξης της "μαύρης εργασίας" στο λιμάνι του Πειραιά, της αντιμετώπισης της ανεργίας στους ναυτεργάτες και άλλες.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΚΠ, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης, σημείωσε: "Ο Γ. Κατσιφάρας δεν είναι υπουργός της Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά των εφοπλιστών. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προώθηση τον όποιων αιτημάτων των εφοπλιστικών οργανώσεων, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις τους για τους ναυτεργάτες. Αυτούς ακριβώς τους δεσμούς του με το εφοπλιστικό κεφάλαιο απέδειξε, με τη διατήρηση του σάπιου καθεστώτος που υπάρχει στις μισές συνδικαλιστικές ναυτεργατικές οργανώσεις. Πρέπει, όμως, να ξέρει ότι οι ναυτεργάτες και το συνδικαλιστικό κίνημα, γενικότερα, είτε το θέλει, είτε όχι, θα ανατρέψουν αυτή τη σάπια κατάσταση που ο ίδιος συντηρεί".

Επίσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,Θανάσης Σταματόπουλος,δήλωσε σχετικά: "Ο Γ. Κατσιφάρας είναι ανεβασμένος στο άρμα των εφοπλιστών και τον πάνε όπου αυτοί θέλουν. Με τις απαντήσεις του ξεκαθάρισε ότι αποτελεί υπουργό των εφοπλιστών και όχι των ναυτεργατών, αφού τάχθηκε ενάντια σε κάθε αίτημα που του παραθέσαμε".

Α. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ