Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κατακτήθηκε η υπογραφή σύμβασης

Κατά 10% σε μία δόση αυξάνονται οι αποδοχές, σύμφωνα με την τοπική ΣΣΕ

Υπογράφτηκε το περασμένο Σάββατο, ανάμεσα στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και την Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Μετάλλου Πειραιά η Τοπική Συλλογική Σύμβαση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος,με την οποία αναπροσαρμόζονται οι αποδοχές των μεταλλεργατών κατά 10% περίπου από την 1η Γενάρη 1995. Παράλληλα, η νέα συλλογική σύμβαση επικυρώνει όλες τις προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις του κλάδου που είχε καταγγείλει η εργοδοτική ένωση, προκειμένου να καταργήσει σημαντικές κατακτήσεις των μεταλλεργάτων, ανάμεσα στις οποίες το 7ωρο με 35 ώρες εργασία τη βδομάδα και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των μεταλλεργατών.

Οι μεταλλεργάτες της Ζώνης, μετά από τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις τους, κατέκτησαν τη διαμόρφωση του μεικτού μεροκάματου των ηλεκτροσυγκολλητών, λεβητοποιών, σωληνουργών, ελασματουργών στις 17.250,ενώ των μηχανουργών, εφαρμοστών, μηχανοτεχνιτών στις 16.630 δραχμές μεικτά. Τα μεικτά μεροκάματα των βοηθών των δύο παραπάνω κατηγοριών διαμορφώνονται στις 13.500 δραχμές και 12.000 δραχμές αντίστοιχα. Το μεικτό μεροκάματο των μονωτών διαμορφώνεται στις 15.650 δραχμές και των βοηθών τους στις 12.000 δραχμές.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία στη νέα σύμβαση ορίζεται ρητά ότι οι επιχειρήσεις θα προσλαμβάνουν το 30% των εργαζομένων, από τους καταλόγους των ανέργων που διατηρεί το Συνδικάτο Μετάλλου. Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσει η έκδοση και χρήση επαγγελματικής ταυτότητας και να ξεκινήσει από κοινού προσπάθεια για τη λειτουργία της Σχολής Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας των εργαζομένων. Σχετικά με το Ταμείο Υποτροφίας Σπουδών συμφωνήθηκε το ποσό των 500 χιλιάδων δραχμών, που δίνει η εργοδοτική ένωση στα παιδιά των μεταλλεργατών που φοιτούν στα ΑΕΙ, να αυξηθεί στις 750 χιλιάδες δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ