Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑMERICAN EXPRESS
Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι

Αντιδρούν στην προκλητική απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων της τράπεζας

Σαρανταοκτάωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην τράπεζα American Express που προχώρησε προχτές στην προκλητική απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Η. Οικονομόπουλου.Οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν την Παρασκευή 24 του Φλεβάρη και τη Δευτέρα 27 του Φλεβάρη,με αίτημα την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή.

Το δρόμο για την απόλυση άνοιξε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 1264, με την οποία αποσύρθηκε η συνδικαλιστική προστασία του προέδρου. Ακολούθησε η χλιαρή αντίδραση της ΟΤΟΕ με επιστολές και συναντήσεις, όπου ζητούσαν την παραμονή στη δουλιά του συνδικαλιστή για να μη... διαταραχτεί το εργασιακό κλίμα, τακτική που δεν απέτρεψε την απόλυση. Προφανώς κάποιοι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ υπερτίμησαν τις δυνατότητες του "διαλόγου"...

Πάντως, η ΟΤΟΕ σε χτεσινή ανακοίνωσή της τονίζει ότι η απόλυση υπονομεύει τον "κοινωνικό διάλογο" και μπορεί να σηματοδοτήσει ανάλογες κινήσεις άλλων - κυρίως ξένων και ιδιωτικών - τραπεζών, που σχεδιάζουν αναδιαρθρώσεις και απολύσεις.

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στην τράπεζα να περιφρουρήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, τους συλλόγους εργαζομένων των άλλων τραπεζών να συμβάλουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για την περίπτωση κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η απόλυση του συνδικαλιστή - η πρώτη στο χώρο μετά από πολλά χρόνια - είναι ένα ακόμα δείγμα της ασυδοσίας πολλών ξένων και ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών, που παραβιάζουν συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανενόχλητες από τις, αρμόδιες για έλεγχο, υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ