Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Προσυνεδριακά μαγειρέματα

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στο χώρο των "συνδικαλιστικών" αποβλήτων, ενώ γενικότερα πληθαίνουν τα αλισβερίσια, οι νοθείες και οι παρανομίες στην ανάδειξη αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 28ου Συνεδρίου της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης (16 - 19 του Μάρτη). Προχτές κιόλας, στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συναθροίστηκαν κάποιοι πρόεδροι σωματείων - εκλεγμένοι οι περισσότεροι μέσα από νόθες διαδικασίες - και "όρισαν", διά του πλειοψηφικού συστήματος, οχτώ αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ! Για την ακρίβεια, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ μοιράστηκαν έναν αριθμό αντιπροσώπων, αφού πρώτα πήραν πάνω τους την ευθύνη της καταρράκωσης και του εξευτελισμού κάθε έννοιας συνδικαλιστικής νομιμότητας! Εγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις και τις προειδοποιήσεις της ίδιας της ΓΣΕΕ ότι δε θα γίνουν δεκτοί στο συνέδριό της αντιπρόσωποι που δεν είναι εκλεγμένοι με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αγνόησαν ακόμα και αυτόν τον εκτρωματικό νόμο (2224/94), που αν και αφήνει άθικτο το πλειοψηφικό σύστημα για την εκλογή των διοικήσεων των ναυτεργατικών σωματείων και της ΠΝΟ, εντούτοις ορίζει ρητά ότι μέχρι τις 6 του περασμένου Γενάρη οι ναυτεργατικές οργανώσεις όφειλαν να έχουν εφαρμόσει την απλή αναλογική στην εκλογή των αντιπροσώπων προς το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και προς τη ΓΣΕΕ. Δεν το έπραξαν βέβαια, παρά τη θέληση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά σε πλήρη συντονισμό μαζί του, αφού ο κ. Κατσιφάρας έσπευσε χτες να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, επιχειρώντας την "αναδρομική" κάλυψη της παρανομίας των εκλεκτών των εφοπλιστών στην ηγεσία της ΠΝΟ!

Πριν λίγες μέρες ένα από τα πλέον επώνυμα "τρωκτικά" του συνδικαλισμού, ο Θ. Θεοφυλακτίδης, πρόεδρος της διασπαστικής ομοσπονδίας στο χώρο των μεταλλείων (ΟΕΜΛΕ), πραγματοποίησε - λέει - συνέδριο και... εξέλεξε εφτά (!) αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ, εμφανίζοντας πάνω από 6.500 ψηφίσαντα μέλη! Το πιο εξοργιστικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι αυτή η ομοσπονδία - φάντασμα, που είχε αποκλειστεί από το προηγούμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ λόγω σωρείας παρανομιών, ενισχύεται συστηματικά από το ταμείο της Εργατικής Εστίας και όχι μόνο... Την εμφάνισή τους άρχισαν να κάνουν, επίσης, στη ΓΣΕΕ και άλλοι "αστέρες" της εργατοκαπηλίας, όπως ο γνωστός Μαραβέλιας της διασπαστικής ομοσπονδίας στο χώρο των μεταφορών (ΠΟΥΠΑ). Η ο εξίσου γνωστός από την περίοδο της χούντας και τρόφιμος όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων Χ. Λευθεριώτης, ο οποίος έφτασε να ζητά από κορυφαίο στέλεχος της ΓΣΕΕ να παρέμβει στον υπουργό Εργασίας για να κουκουλωθούν σκανδαλώδεις παρανομίες στο λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να ψηφίσουν ΠΑΣΚΕ οι τρεις αντιπρόσωποι της ομοσπονδίας του (φορτοεκφορτωτές) στο συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Τα πιο πάνω είναι μερικά μόνο από τα κρούσματα που παρατηρούνται και για τα οποία θα υπάρχει ακόμα πιο σαφής εικόνα σε λίγες μέρες, όταν θα κατατεθούν στη ΓΣΕΕ από όλες τις οργανώσεις - μέλη της τα έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους για το 28ο Συνέδριο. Ασφαλώς το θέμα της συμπεριφοράς των απόβλητων του συνδικαλισμού δε θα ενδιέφερε κανέναν, αφού έτσι και αλλιώς δεν εκπροσωπούν τίποτα, αν ορισμένες ηγεσίες δε συνέχιζαν να ερωτοτροπούν μαζί τους. Αν κάποιοι "εκσυγχρονιστές" δεν υπολόγιζαν και σ' αυτή τη νόθα και κραγμένη ψήφο, προκειμένου να δώσουν "απάντηση" σε όσους επιμένουν να θέλουν τη ΓΣΕΕ ταξική! Αν οι υπεύθυνοι της Εργατικής Εστίας δε συνέχιζαν να ταφιζουν τα τρωκτικά με χρήματα των εργαζομένων, την ώρα που κηρύσσουν οικονομικό αποκλεισμό στα πρωτοβάθμια σωματεία! Το ζήτημα, επομένως, τίθεται ευθέως και αφορά αυτούς που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ: Θα κόψουν μια και καλή τον "ομφάλιο λώρο" με τους νόθους και την εργατοκαπηλία; Θα εφαρμόσουν μέχρι τέλους την απόφαση της ΓΣΕΕ για τον αποκλεισμό από το συνέδριο των αντιπροσώπων της ΠΝΟ, όπως - προς τιμήν της - έπραξε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά; Η θα "πιαστούν" από την απόφαση κάποιου δικαστή, που πιθανότατα θα επιστρατευτεί την τελευταία στιγμή, για να δώσουν "διαβατήριο" στους νόθους;

Μαίρη ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ