Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιθεωρήσεις χωρίς υπαλλήλους!

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Το θέμα της πλήρους ανυπαρξίας υλικοτεχνικής υποδομής,στις υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας Θεσσαλονίκης, φέρνουν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Κατσαρός και Δήμος Κουμπούρης.Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας, Γ. Σκουλαρίκη και οι δύο βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

"Χωρίς τηλέφωνο και φωτοτυπικά μηχανήματα και το κυριότερο... χωρίς υπαλλήλους, οι πέντε Επιθεωρήσεις Εργασίας της Θεσσαλονίκης είναι ανίκανες να παίξουν το ρόλο τους και να ελέγξουν τις παρανομίες των εργοδοτών στις χιλιάδες βιοτεχνίες και εργοστάσια του νομού",αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές.

Παράλληλα, καταθέτουν ότι η "δύναμη" των 5 Επιθεωρήσεων είναι 33 υπάλληλοι, ενώ χρειάζονται περίπου 100, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχων στους χώρους εργασίας.Επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν πως υπάρχουν επιθεωρήσεις που (υπο)λειτουργούν, με έναν μόνο υπάλληλο! Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι στις υπηρεσίες αυτές έχουν σταλθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παραμένουν αμπαλαρισμένοι, εφόσον οι υπάλληλοι δεν έχουν εκπαιδευτεί για να τους χρησιμοποιήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ