Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Γελοία πρόστιμα στους εφοπλιστές

Με ...150.000 δρχ. "τιμωρούνται" οι εφοπλιστές που απασχολούν ανασφάλιστους σε καθεστώς "μαύρης εργασίας"

Με την επιβολή προστίμων ύψους... 150 χιλιάδων δραχμών στους εφοπλιστές, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας "προσπαθεί" να πατάξει τη "μαύρη εργασία" στο λιμάνι του Πειραιά!

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Κατσιφάρας,δήλωσε ότι "οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν ολιγωρούν" και τον ισχυρισμό υποστήριξε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Μανώλης Πελοποννήσιος,με το... επιχείρημα ότι το τελευταίο τρίμηνο έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις σε 78 πλοία, στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων δραχμών! Από μια απλή διαίρεση των δύο αριθμών προκύπτει και το... υπέρογκο ύψος των προστίμων που αναφέρεται παραπάνω.

Με τις δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνονται και οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο αδιαφορεί ουσιαστικά για τη "μαύρη εργασία". Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η ΠΕΜΕΝ αποκάλυψε με στοιχεία πως σε 13 πλοία της Ακτοπλοφιας, που είναι δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά, απασχολούνται στις εργασίες συντήρησης ανασφάλιστοι ναυτεργάτες. Παρ' όλα αυτά ο υπουργός έσπευσε χτες να διευκρινίσει αόριστα ότι στα περισσότερα από τα πλοία που αναφέρει η ΠΕΜΕΝ οι ναυτεργάτες είναι ασφαλισμένοι...

μβ+ Ελεγχοι διενεργήθηκαν στα πλοία με ξένη σημαία από τα κατά τόπους λιμεναρχεία της χώρας, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις για τον έλεγχο των πλοίων στα λιμάνια, ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωσή τους με τη διεθνή νομοθεσία. Σύμφωνα με τον υπουργό Ε. Ναυτιλίας, το 1994 επιθεωρήθηκαν 736 πλοία, από τα οποία σε 358 διαπιστώθηκαν ελλείψεις. Από αυτά στα 85 απαγορεύτηκε ο απόπλους. Να σημειωθεί ότι στους ελέγχους δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως ορίζει με τη Διεθνή Σύμβαση 147 ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός.Οσον αφορά τα πλοία με ελληνική σημαία, που ελέγχτηκαν σε χώρες του εξωτερικού, αναφέρθηκε ότι από την επιθεώρηση 649 ελληνικών πλοίων βρέθηκαν παραλείψεις στα 340,από τα οποία στα 75 απαγορεύτηκε ο απόπλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ