Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ν. ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πέταξαν έξω τους υποψήφιους αγοραστές!

Δε δέχθηκαν διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της επιχείρησης στο χώρο του ναυπηγείου, οι εργαζόμενοι. Υποχρέωσαν εκπροσώπους σουηδικής εταιρίας - υποψήφιας αγοράστριας - να αποχωρήσουν. "Δυσαρεστημένος" δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Βενιζέλος

Με δυναμική συγκέντρωση και φωνάζοντας το σύνθημα: "Κάτω τα χέρια από τα ναυπηγεία, έχουν εθνική σημασία" οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά υποχρέωσαν χτες το πρωί τους εκπροσώπους της σουηδικής εταιρίας "ΚΟΚΟΥΣ" να βγουν έξω από το ναυπηγείο. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας πήγαν εκεί προκειμένου να το αξιολογήσουν και να καταθέσουν προσφορά για την αγορά του! Η οργισμένη αντίδραση των εργαζόμενων, προκάλεσε χτες τη... δυσαρέσκεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Βενιζέλου,που χαρακτήρισε "εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός" και συνέχισε δηλώνοντας προκλητικά, ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης θα συνεχιστεί.

Δεν πουλάμε

Οι τέσσερις εκπρόσωποι της εταιρίας έφτασαν στο ναυπηγείο στις 8 το πρωί και πήγαν αμέσως στο γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Χρ. Παπαθανασίου.Πριν προλάβουν όμως να ξεκινήσουν τη συζήτηση, πολυμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων εισέβαλε στο γραφείο ζητώντας από τους Σουηδούς να βγουν αμέσως από το χώρο του ναυπηγείου. Ταυτόχρονα στην είσοδο του κτιρίου της διοίκησης είχαν συγκεντρωθεί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εκφράζοντας με συνθήματα το ίδιο αίτημα! Τελικά οι ενδιαφερόμενοι αναγκάστηκαν να φύγουν πριν δουν το ναυπηγείο.

Ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Κοντάκης, μετά την αντίδραση των εργαζομένων δήλωσε ότι: "Εμείς δεν πουλάμε, ο Ροκόφυλλος πουλάει. Εμείς σήμερα (χτες) ήρθαμε εδώ μέσα να δουλέψουμε όχι να ξεπουλήσουμε το ναυπηγείο. Βεβαίως οι εργαζόμενοι όλοι συγκεντρωθήκανε και είπαν στους κυρίους της "ΚΟΚΟΥΣ" να βγουν από το χώρο του ναυπηγείου και να πάνε να συζητήσουν αλλού γιατί εμείς θέλουμε να δουλέψουμε".

Μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων, συνεδρίασε η διοίκηση του σωματείου τους "ΤΡΙΑΙΝΑ" και αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει τα μέτρα "κοινωνικού χαρακτήρα" της διυπουργικής επιτροπής που εξήγγειλαν προχτές ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός ΒιομηχανίαςΚ. Σημίτης καιΧρ. Ροκόφυλλος αντίστοιχα. Το σωματείο "ΤΡΙΑΙΝΑ" με ανακοίνωσή του επισημαίνει σχετικά με τα "μέτρα - δόλωμα" ότι: "Είναι χειρότερα απόαυτά που είχε επίσης εξαγγείλει η ΝΔ και φανερώνουν για μια ακόμα φορά την αναλγησία των μελών μιας... σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Εμείς δε ζητάμε μέτρα. Αγνοούν ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά όπως έχουν δείξει επανειλημμένα και ότι διαθέτουν και μυαλό και γνώση και δεν παραπλανούνται". Σχετικά με την απομάκρυνση από το ναυπηγείο των εκπροσώπων της σουηδικής εταιρίας επισημαίνεται: "Η ενέργεια αυτή δεν είναι δείγμα αγένειας ή ακραίου συνδικαλισμού. Είναι η λογική αντίδραση σε όσα συμβαίνουν μέχρι σήμερα από το υπουργείο, την ΕΤΒΑ και είναι ταυτισμένη με τη θέση μας ότι το ναυπηγείο δεν πουλιέται και είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας για την άμυνα και την οικονομία. Πώς μπορούν οι εργαζόμενοι να δεχθούν υποψήφιους αγοραστές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας που επιπλέον είναι ξένοι - δηλαδή η εθνική μας άμυνα να παραδοθεί σε ξένους. Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης εταιρίας πηγάζει από το ενδιαφέρον της για το πρόγραμμα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Δηλαδή το ναυπηγείο είναι το μέσο για τη σύμβαση αξίας 300 δισ. δραχμών".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα διαδήλωση χτες(2013-02-26 00:00:00.0)
"Ναυπηγεία κρατικά"(1995-04-05 00:00:00.0)
Από Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο(1995-03-04 00:00:00.0)
Ωμός κυβερνητικός εκβιασμός(1995-02-21 00:00:00.0)
Ιδού η ...επιτυχία του Νεωρίου(1995-01-29 00:00:00.0)
Δε γνωρίζουν ούτε τι πουλάνε!(1995-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ