Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στο εδώλιο το δικαίωμα της απεργίας!

Σε 5 μήνες φυλακή καταδικάστηκαν 15 εργαζόμενοι στην ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, γιατί κατά τη διάρκεια απεργίας, το 1990, προκάλεσαν... "κοινωνική αναταραχή"!

Σε φυλάκιση 5 μηνών καταδίκασε χτες το Πρωτοδικείο Πτολεμαφιδας 15 εργαζόμενους στον ΑΗΣ - Αγίου Δημητρίου, με την κατηγορία ότι προκάλεσαν "κοινωνική αναταραχή" στη διάρκεια απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ τον Σεπτέμβρη του 1990!Την ημέρα της απεργίας οι 15 εργαζόμενοι ήταν προσωπικό ασφαλείας στην 4η μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθυστέρησαν να πάνε στα πόστα τους κατά 15 λεπτά! Ωστόσο η μονάδα στην οποία εργάζονταν λειτούργησε κανονικά.

Ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΚοζάνηςΝίκος Τσιγκήθρας.Οπως επισήμανε ο Σταύρος Βλάχος μέλος της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και συνδικαλιστής της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης: "Πρόκειται για ξεκάθαρη παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας και μάλιστα παραμονές της διεκδίκησης της συλλογικής σύμβασης εργασίας". Επίσης ο συνδικαλιστής σημείωσε: "Προκάλεσε εντύπωση ο τρόπος υπεράσπισης των 15, που φάνηκε να ανοίγει τον δρόμο για μια τέτοια καταδικαστική απόφαση. Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των 15 εργαζομένων ανήκει στην ΠΑΣΚΕ. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κάποια συμπαιγνία, ωστόσο θα φέρουμε το θέμα στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, για να πάρει θέση απέναντι στην απόφαση του δικαστηρίου".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ