Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Λύση" λουκέτο...

Ηταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΕΒ και μάλιστα από αυτούς που θέλησαν να πλασάρουν προς τα έξω ένα πιο "υπεύθυνο" πρόσωπο του Συνδέσμου των βιομηχάνων. Επωφελήθηκε του διαμελισμού της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" και πήρε ένα από τα πολύτιμα κομμάτια της, το εργοστάσιο των Φιλιατών. Τώρα είναι ευρωβουλευτής, αλλά πάνω απ' όλα παραμένει βιομήχανος... Ο λόγος για τον Στ. Αργυρό, ο οποίος προχτές ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κλείσει μια από τις επιχειρήσεις του, τα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Πρόκειται για την τελευταία κλωστοβιομηχανία στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και για μια από τις τελευταίες στην Αττική. Απασχολεί 150 εργαζόμενους, οι οποίοι πετάγονται στην κόλαση της ανεργίας. Από τον "εκσυγχρονιστή", πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ, ο οποίος... εκσυγχρόνισε τόσο πολύ την επιχείρησή του, που να διαπιστώνει αίφνης ότι το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης έχει παραγίνει υψηλό, λόγω της πεπαλαιωμένης και ξεπερασμένης τεχνολογίας... Επομένως, η "λύση" είναι το "λουκέτο"!

Ο ίδιος, βέβαια, δε θα βγει ζημιωμένος. Βλέπετε, το να κλείνεις σήμερα μια κλωστοβιομηχανία στην Ελλάδα αποτελεί επιταγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία μάλιστα δίνει και ειδικά ...κίνητρα. Εξάλλου, γνωστός και με κίνητρα είναι στρωμένος και ο δρόμος της ...εσωτερικής ή ...εξωτερικής "μετανάστευσης" επιχειρήσεων. Με τους 150, όμως, εργαζόμενους, που από μέρα σε μέρα περιμένουν την απόλυσή τους, τι θα γίνει; Θα περιμένουν την "καλύτερη μέρα", που μόλις προχτές υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ