Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Συγκέντρωση για το Επικουρικό τους Ταμείο

Κάλεσμα αγώνα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για την αναπροσαρμογή των συντάξεων και το σταμάτημα της κλοπής που συντελείται

Σε συγκέντρωση καλούν τους συνταξιούχους οικοδόμους της ΑΘήνας, η Επιτροπή Συνταξιούχων και η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,την Τρίτη 31/1, στις 11 το πρωί, με θέμα το Επικουρικό Ταμείο του κλάδου. Ησυγκέντρωση θα γίνει στην αίθουσα των γραφείων του Συνδικάτου στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι οικοδόμοι αντιτίθενται στη διοίκηση του Επικουρικού τους Ταμείου που κωλυσιεργεί - όπως επισημαίνουν και σε σχετική ανακοίνωσή τους - τη χορήγηση αναδρομικών που οφείλει σε μεγάλο μέρος των συνταξιούχων, εφόσον από το 1986 δεν εφάρμοζε τον Κανονισμό του Ταμείου και έδινε μειωμένες συντάξεις. Επίσης, οι οικοδόμοι καταγγέλλουν πως η ίδια διοίκηση δεν αναπροσαρμόζει το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων, ενώ παρεμποδίζει την ενοποίηση του Ταμείου με το ΤΕΑΜ.

Στο κάλεσμα προς τους συνταξιούχους, το Συνδικάτο Οικοδόμωντονίζει: "Απαιτούμε τώρα και με εντατικούς ρυθμούς να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις σύμφωνα με τον Κανονισμό και το νόμο και να αναπροσαρμοστούν ανάλογα". Επίσης, καλούνται οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτό το θέμα.

  • Την προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζόμενων, που επιχειρείται μέσω της νεοσυσταθείσας Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, σημειώνοντας αναφορικά με την πανηγυρική τελετή έναρξης των διαδικασιών της, που έγινε πρόσφατα, ότι "οι πανηγυρικές φιέστες, οι μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις ένα μόνο στόχο μπορεί να έχουν: Να εξαπατήσουν την εργατική τάξη και να τη σύρουν εύκολα στο τραπέζι της ταξικής συνεργασίας".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ