Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ημερίδα για την παιδεία στο Κερατσίνι

Αφιερωμένη στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και στη νεολαία, που "και σήμερα αντιστέκεται και παλεύει για τα ιδανικά και την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη, για μια καλύτερη μόρφωση και ζωή", είναι η ημερίδα που διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου", στις 10.30 το πρωί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η πρωτοβουλία της ΔΑΣ, όπως σημείωσε χτες η δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ελ. Παπαδοπούλου,έρχεται σε μια στιγμή που τα προβλήματα της παιδείας, τόσο στο επίπεδο της κατεύθυνσης των σπουδών, όσο και σ' αυτή τη δυνατότητα των σχολείων να λειτουργήσουν με επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και ικανοποιητικά μέσα, είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Ακόμη χειρότερα, τον τρίτο πλέον μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους, σημαντικός αριθμός δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, δεν μπορούν σχεδόν να λειτουργήσουν είτε εξαιτίας της κτιριακής τους κατάστασης, είτε εξαιτίας των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού, που οδηγούν αναγκαστικά όσους μαθητές μπορούν οι οικογένειες τους, στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα φροντιστήρια, που πολλαπλασιάζονται στην περιοχή".

Στην ημερίδα, μετά την εισήγηση μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά για την κατάσταση της εκπαίδευσης στην περιοχή, τη γενικότερη κατάσταση της παιδείας και τα αιτήματα εκπαιδευτικών και μαθητών, θα μιλήσει, με θέμα"Σύγχρονες κατευθύνσεις στην εκπαίδευση και η ποιότητα της ζωής", ο εκπαιδευτικός Γ. Μωραϊτης,μέλος του ΔΣ του ΚΜΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προβλημάτων.

Η Ελ. Παπαδοπούλου ακόμη θα αναφερθεί "στην αντίσταση της κοινωνίας και στο μέτωπο πάλης στο χώρο της παιδείας", ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις φορέων.

  • Στο μεταξύ, εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και την επίδραση, που άσκησε στα 26 χρόνια που πέρασαν, οργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα η Εστία της Γυναίκας στο Πέραμα. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Εστίας - Ιερολοχιτών 7 - θα μιλήσει για τις "γενιές μετά το Πολυτεχνείο" η γιατρός και συγγραφέας Μ. Αρβανίτη - Σωτηροπούλου,ενώ θα υπάρχει μεταξύ άλλων έκθεση φωτογραφικού υλικού.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ