Σάββατο 9 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
Παλλαϊκός ο γιορτασμός

Σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΜΠ, των Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων, φοιτητών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων

Παλλαϊκός θα είναι και φέτος ο γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Ηδη, προχωρούν οι οργανωτικές προετοιμασίες. Το ΚΣ της ΕΦΕΕ αποφάσισε προχτές βράδυ, η πορεία να ξεκινήσει στις 3 μ.μ. την Κυριακή, ενώ χτες έγινε σύσκεψη στο Πολυτεχνείο, με στόχο τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει το βάρος των εκδηλώσεων και θα κατοχυρώσει τον παλλαϊκό χαρακτήρα τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρύτανης του ΕΜΠ, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών, των φοιτητών, του ΕΚΑ, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων κ.ά. Συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη - οπότε θα έχει συνεδριάσει και το ΚΣ της ΕΦΕΕ - για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές,δηλώνοντας τη συμμετοχή του στις φετινές εκδηλώσεις, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 16 Νοέμβρη στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου, με θέμα: "Το Πολυτεχνείο και η εργατική τάξη".

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Το μήνυμα του ξεσηκωμού του Νοέμβρη είναι ολοζώντανο και σήμερα. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, η σπουδάζουσα νεολαία και όλος ο λαός εξακολουθούν να στενάζουν κάτω από την ιμπεριαλιστική και μονοπωλιακή κυριαρχία. Το σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" είναι το ίδιο επίκαιρο, όπως τότε. Το δικαίωμα στη δουλιά και οι άλλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης καταπατούνται. Η παιδεία σταδιακά υποβαθμίζεται, ιδιωτικοποιείται και γίνεται προνόμιο για τους λίγους, για τους έχοντες και κατέχοντες. Οι λαϊκές ελευθερίες, με σύγχρονο και ύπουλο τρόπο, καταπατούνται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εκατομμύρια εργαζόμενοι εκβιάζονται και τρομοκρατούνται ποικιλότροπα από τους εκπροσώπους του αστικού κατεστημένου και τους ξεπουλημένους, ρεφορμιστές, εγκάθετους "συνδικαλιστές", αφαιρώντας τους την πολιτική και συνδικαλιστική τους έκφραση".

Οι ΠΚΣ

"Ο παλλαϊκός χαρακτήρας της εξέγερσης θα εκφραστεί και φέτος στον παλλαϊκό αγωνιστικό γιορτασμό και θα δώσει απάντηση σε αυτούς που τον υπονομεύουν, που θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί του. Θα εκφράζεται καθημερινά στην οικοδόμηση ενός πλατιού παλλαϊκού μετώπου παιδείας, μετώπου αντεπίθεσης στις προσταγές των πολυεθνικών, της ΕΕ και τις επιλογές της κυβέρνησης, που θα ανοίγει το δρόμο για μια λαϊκή παιδεία σε μια άλλη Ελλάδα", υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" (ΠΚΣ).Και προσθέτουν: "Το Πολυτεχνείο μάς θέλει, όσο ποτέ άλλοτε, μπροστά στις μάχες για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, δημόσια δωρεάν παιδεία και δουλιά, απαιτεί, όσο ποτέ άλλοτε, την κοινή δράση και συμπόρευση του φοιτητικού με το εργατικό λαϊκό κίνημα".

Απόφαση για συμμετοχή στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου πήρε και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ