Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασιστική παρέμβαση και άνοδος του ΚΚΕ

Οι συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και το αγωνιστικό "παρών" σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, είναι τα στοιχεία που οδηγούν στην αύξηση της δύναμης του Κόμματος

Η υποβάθμιση της Μαγνησίας και η διόγκωση των προβλημάτων των εργαζομένων του νομού δε θα μπορούσαν να αφήσουν αμέτοχο το ΚΚΕ, του οποίου τα μέλη και τα στελέχη συνέβαλαν και συμβάλλουν αποφασιστικά σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση για την αλλαγή αυτής της κατάστασης.

Πέρα από τις γενικότερες θέσεις του, το ΚΚΕ κατέθεσε και τη δική του αναπτυξιακή πρόταση,ειδικά για το νομό, η οποία παρουσιάστηκε τον Απρίλη του 1994, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ.Μια πρόταση που ισχύει και σήμερα και δίνει ουσιαστική διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα του νομού έξω από τη λογική του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα, η πρόταση τόνιζε ότι πρέπει να στηριχτεί η παλιά βιομηχανία, που σήμερα ρημάζει. Σ' αυτό το πλαίσιο προτείνεται:

  • Η επαναλειτουργία των "Ελληνικών Σιδηροκραμάτων" (ΕΛΣΙ) και της "Μεταλλουργικής Χάλυψ",οι οποίες βρίσκονται κοντά η μία με την άλλη. Συνεργαζόμενες μεταξύ τους, αλλά και με την κρατική ΛΑΡΚΟ που παράγει σιδηρονικέλιο, καθώς και με άλλες βιομηχανίες, θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε καθετοποιημένη παραγωγή Χάλυβα,να απασχολήσουν πάνω από 2.000 εργαζόμενους και να παράγουν ένα μονοπωλιακό προϊόν στην παγκόσμια αγορά.
  • Η αξιοποίηση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - ένα από τα εργοστάσιά της βρίσκεται στο Βόλο - σαν βιομηχανίας - "κορμού" για την εφαρμογή μιας κλαδικής πολιτικής τσιμέντου, με την προϋπόθεση βεβαίως να επιστρέψει η επιχείρηση στο ελληνικό Δημόσιο.
  • Η "Βαμβακουργία Βόλου" σε συνεργασία με την "Πειραϊκή - Πατραϊκή" Βόλου,θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε κάθετη παραγωγή στα πλαίσια της ανάπτυξης του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας.

Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις προτάσεις που έκανε το ΚΚΕ και οι οποίες ισχύουν και σήμερα, αφού η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, απλώς προστέθηκαν νέα λουκέτα στα παλιά και αυξήθηκε ο "μαύρος" κατάλογος των ανέργων.

Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και με όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, είτε αυτοδύναμη της ΝΔ, είτε βασισμένη σε κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σενάρια,τονίζει ο Ν. Γκατζής.Απαιτείται αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Ενίσχυση του ΚΚΕ για να μπορέσει να αναζωπυρώσει το μαζικό κίνημα, για να συσπειρώσει τις δυνάμεις της προόδου και της αλλαγής. Το ψηφοδέλτιο μάχης που κατεβάσαμε στη Μαγνησία με επικεφαλής τον Γ. Θεωνά,στοχεύει στην άνοδο των ποσοστών του κόμματος και την ανάδειξη κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία".

Η αισιοδοξία των κομμουνιστών, οι οποίοι έχουν βάλει "στοίχημα" να εκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή,στηρίζεται στα γερά θεμέλια της μαζικής επαναφοράς ψηφοφόρων η οποία παρατηρείται όλο και περισσότερο.Δείγματα της απήχησης του Κόμματος υπήρξαν και στην πρόσφατη περιοδεία του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκη,μαζί με τον Γ. Θεωνά,οι οποίοι έλαβαν το ξεκάθαρο μήνυμα της ανόδου του ΚΚΕ στη Μαγνησία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ