Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996

Με εκατοντάδες διαθεσιμότητες εκβιάζει η "Ολυμπιακό Μετρό"

Αλλοι 192 εργαζόμενοι στο μετρό Αθήνας πήραν χτες το δρόμο της διαθεσιμότητας, ενώ η κατασκευή του έργου έχει κυριολεκτικά "παγώσει"! Κάλπικες αποδείχνονται οι δεσμεύσεις Λαλιώτη, ενώ την ίδια στιγμή, φουντώνουν οι εκβιασμοί της κοινοπραξίας για νέα "πανωπροίκια"


ΣΕΛ.  23

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ ΧΤΕΣ Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ
ΙΣΧΥΡΟ
ΚΚΕ
δύναμη για το λαό

Αλ. Παπαρήγα: Ζητάμε την ψήφο των εργατών απαιτητικά, γιατί έχουν δει πολλά και πρέπει τη φορά αυτή, η ψήφος τους να πιάσει τόπο

Η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι ένας χαρακτηριστικός χώρος, δήλωσε χτες η Αλ. Παπαρήγα,στη διάρκεια της εκεί περιοδείας της, όπου δοκιμάστηκαν η πολιτική, τα προγράμματα, οι παλιές και νέες ιδέες, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δοκιμάστηκε η πολιτική των Βρυξελλών. Δοκιμάστηκαν όλα τα κόμματα. Οπως και το ΚΚΕ, που πάλεψε με συνέπεια για τα συμφέροντα της Ζώνης, των εργατών και την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Είναι ένας χώρος, συνέχισε, όπου έγινε φανερή η κρίσιμη σημασία της δύναμης του ΚΚΕ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Γι' αυτό και ζητάμε την ψήφο των εργατών απαιτητικά, υπογράμμισε. Γιατί έχουν δει πολλά και η ψήφος τους πρέπει να πιάσει τόπο. Η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 23 του Σεπτέμβρη, θα είναι αντεργατική και μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ μπορεί να βάλει φραγμό στις σχεδιαζόμενες ήδη αντιλαϊκές επελάσεις.

Η ψήφος σας, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ, μιλώντας στους μεταλλεργάτες, πρέπει να δείχνει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην καρδιά σας. Σταθμίστε τα πράγματα και αποφασίστε. Πιο δυνατοί εκλογικά, πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες.


ΣΕΛ.  4   -   5

Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν

Η πικετοφορία, που οργάνωσε χτες η Εκλογική Επιτροπή Υποστήριξης του ΚΚΕ από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ και άλλων Ταμείων, εξελίχτηκε σε μια "μετακινούμενη" και μαχητική συγκέντρωση στους δρόμους της Αθήνας. "Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν και στις 22 τιμωρούν" και "Αντεπίθεση λαέ, τώρα με το ΚΚΕ", ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν


ΣΕΛ.  18   -   19

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ, σύντροφοι και φίλοι πρόσφεραν|

  • Η ΒΟΥΛΑ ΒΑΛΑΛΑΚΗ - Κλώσσα 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ταύρου, στη μνήμη των αδελφών της Κωνσταντίνου Κλώσσα,βετεράνου κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Ανδρέα αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Δημήτριου,μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.
  • Ο ΣΠΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ από το Βόλο, 100.000 δρχ.
  • Οι ΑΔΑΜ και ΣΟΦΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ,μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας, 100.000 δρχ.
  • Ο Γ. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ,επίτιμος Λυκειάρχης, 100.000 δρχ.
  • Οι ΝΙΚΟΣ και ΤΑΣΙΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ν. Σμύρνης.
  • Ο ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΑΚΟΣ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κολωνακίου
  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κολωνακίου
  • Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΥΔΟΚΙΜΗΔΗΣ,μέλος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ, 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Μαλαγαρδή" Κορυδαλλού.
  • Ο Ε. Β. και συνταξιδιώτες του, στη μνήμη των αγωνιστών Τάκη Αδάμου,Τάσου Εγκολφόπουλου και Γιάννη Τομπρογιάννη 300.000 δρχ.
  • Ο ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ζωοδόχου Πηγής, για να βγει το Κόμμα δυνατό στη Βουλή και το λαό.
  • Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΙΝΟΣ από το Λέχαιο Κορινθίας, κάτοικος Αθήνας, 100.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών του Χρήστου και Αικατερίνης Χίνου και της αδελφής του Νίκης Χίνου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ