Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Είναι η ώρα της αντεπίθεσης
  • Καθάριο το μήνυμα και από το λαό των Τρικάλων, που προχτές το βράδυ πήρε μαζικά μέρος στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Με αποφασιστικότητα και πείσμα, ψήφο στο ΚΚΕ!

Από τα Τρίκαλα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Θεσσαλίας, από εκεί όπου τους κομμουνιστές τους γνωρίζουν - κυριολεκτικά - 365 μέρες το χρόνο, στους αγώνες για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, από τις κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών και των κτηνοτρόφων, ως των εργαζομένων και επαγγελματιών, στάλθηκε, προχτές το βράδυ, ένα ακόμα αρκετά αισιόδοξο μήνυμα για τη νικηφόρα έκβαση αυτής της εκλογικής μάχης. Ενα μήνυμα, όχι μόνο αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, αλλά και ενίσχυσης τέτοιας, που να κατατείνει σε ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό, ικανό να στείλει έναν ακόμα κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή.

Καθώς τα προβλήματα του λαού της περιοχής παραμένουν οξυμένα, οι Τρικαλινοί έκαναν καθαρό ότι γι' αυτούς και οι εκλογές μπορούν να γίνουν ένα μετερίζι του αγώνα. Η έντονη εκδήλωση της πρόθεσής τους για αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ σημαίνει, εκτός των άλλων, και την εκτίμησή τους ότι το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί ανάχωμα σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, μοναδική ελπίδα εγγύησης και προοπτικής.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, έναν χώρο που επιτρέπει να γίνουν άνετα συγκρίσεις με άλλες προηγούμενες συγκεντρώσεις. Κι αυτές οι συγκρίσεις έδειξαν ότι η προχτεσινοβραδινή συγκέντρωση ήταν καταφανώς ανώτερη εκείνης του '93 αλλά, επίσης, αρκετά μεγαλύτερη κι αυτής των ευρωεκλογών του '94.

Ο κόσμος έφθασε στο χώρο της συγκέντρωσης με δύο προσυγκεντρώσεις από την Μπάρα και την Πράσινη Γωνιά με έντονη την παρουσία της νεολαίας. Με κυρίαρχο σύνθημα το "Εργατιά - αγροτιά με το ΚΚΕ μπροστά", η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε για τον ενθουσιασμό της. Τα συνθήματα "ΚΚΕ ισχυρό, δύναμη για το λαό" και "Βουλευτής κομμουνιστής από τα Τρίκαλα", διέκοπταν τους ομιλητές Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Αχιλλέα Κανταρτζή, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος στο νομό.

Στο χαιρετισμό του, ο Αχ. Κανταρτζής σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση είναι αντάξια των αγωνιστικών παραδόσεων του νομού μας. Είναι ακόμα προάγγελος της νίκης στις εκλογές της 22ης Σεπτέμβρη για την ανάδειξη ενός ισχυρού ΚΚΕ στη Βουλή και το λαό για την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή και στο νομό μας.

Παίρνοντας το λόγο, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε:Σ' αυτές τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρέπει να αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο.Μην τους δόσετε τη δύναμη για να πάρουν νεα μετρα σε βάρος του λαού!Απο την άλλη μεριά ο λαός πρέπει να προσέξει πού θα κατευθύνει την ψήφο του.Μαζί με την καταδίκη του κλασσικού δικομματισμού το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι ο λαός δεν πρέπει να κατευθύνει την ψήφο του προς τις εφεδρείες του δικομματισμού. Για να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγή της κατάστασης,απαιτείται να γίνει το πρωτο βημα με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές.Υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να επιστρέψει στις ρίζες του ,στο ΚΚΕ.Ας τους βρουμε όλους.Ας του δόσουμε φιλικά το χέρι.Δεν χρειάζεται να συμφωνουν σε όλα με το ΚΚΕ.Αρκεί να θέλουν να στείλουν στη Βουλή μιά δύναμη σίγουρη, ότι θα δόσει όλες τις δυνάμεις της για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων,που θα αντισταθεί στα χειρότερα και θα αντεπιτεθεί μαζί με το λαό για τα καλλίτερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μετράει(2019-07-05 00:00:00.0)
Επίθεση αποθρασυμένων φασιστοειδών(2012-06-13 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη!(2002-10-05 00:00:00.0)
Σε «θέση μάχης» οι ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ(2000-01-29 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο Ν. Τρικάλων(1998-06-13 00:00:00.0)
"Από τον καρπό γνωρίζεις το δέντρο"(1996-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ