Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κορυφώνεται η έξοδος

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, αλλά και των άλλων μεγάλων πόλεων, ενόψει της αργίας του Δεκαπενταύγουστου. Από το πρωί ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στα δύο εθνικά δίκτυα. Πάντως, μέχρι χτες το απόγευμα η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικό οδικό δίκτυο δεν ήταν μεγάλη.

Για την ομαλή μετακίνηση με τα πλοία, έχουν προγραμματιστεί μέχρι και αύριο αρκετά τακτικά και έκτακτα δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, για τα νησιά που έχουν αυτές τις μέρες την... τιμητική τους, την Τήνο και την Πάρο, έχουν προγραμματιστεί από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας περισσότερα από 25 τακτικά και έκτακτα δρομολόγια. Τα πλοία με προορισμό την Τήνο θα καλύψουν και τις ανάγκες για Ανδρο, Σύρο και Μύκονο, ενώ όσα αποπλέουν για Πάρο, καλύπτουν την επιβατική κίνηση για Νάξο, Ιο, Θήρα και άλλα νησιά των Κυκλάδων. Κανονικά ως αύριο θα εκτελεστούν και τα δρομολόγια των πλοίων για Δωδεκάνησα, Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου.

Οι λιμενικές αρχές Πειραιά, Ραφήνας, Τήνου, Πάρου και Μυκόνου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αυτές τις μέρες έχουν ενισχυθεί με προσωπικό. Ωστόσο, για να περιοριστούν τα προβλήματα στα λιμάνια, οι κατά τόπους λιμενικές αρχές υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό ότι θα πρέπει να μεριμνήσει για τον έγκαιρο εφοδιασμό του με εισιτήρια. Οι οδηγοί των οχημάτων να προσέρχονται στις αποβάθρες έγκαιρα, σύμφωνα με την αναγραφόμενη στις φορτωτικές ώρα και ημερομηνία. Επίσης το κοινό πρέπει ναγνωρίζει ότι τα εισιτήρια επιστροφής εκδίδονται μόνο για συγκεκριμένη ημερομηνία και εφόσον έχει εξασφαλιστεί η ύπαρξη θέσεων!

Πληροφορίες για τα δρομολόγια πλοίων παρέχονται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά (τηλ. 4226.000 - 4), Ραφήνας (τηλ. 0294 - 28888) και τις λιμενικές αρχές Τήνου (τηλ. 0283 - 22348), Πάρου (τηλ. 0284 - 21240), Σύρου (τηλ. 0281 - 22690) και Μυκόνου (τηλ. 0289 - 22218).

Μικρή, συγκριτικά με άλλες χρονιές, είναι η κίνηση στους εθνικούς δρόμους Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου. Από τη Δευτέρα μέχρι χτες το απόγευμα 20.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια του Σχηματαρίου και 30.000 από τα διόδια της Ελευσίνας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, η κίνηση είναι φυσιολογική, όπως χαρακτηριστικά είπαν, "σαν καθημερινή". Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη βδομάδα ισχύουν και οι νέες τιμές των διοδίων, που ως γνωστόν είναι αυξημένες κατά 25%. Δηλαδή, κάθε διέλευσηΙΧ από τα διόδια Σχηματαρίου και Ελευσίνας τώρα κοστίζει 500 δρχ., από 400 δρχ. που κόστιζε πριν.

Η "Ολυμπιακή Αεροπορία", για ν' αντιμετωπίσει την αυξημένη επιβατική κίνηση, έχει προγραμματίσει πέντε έκτακτες πτήσεις, καθώς και τη δρομολόγηση μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροπλάνων για Σαντορίνη, Κω, Ρόδο, Σάμο, Πάρο, Χίο, Σύρο, Νάξο, Χανιά, Μυτιλήνη και Μύκονο.

Εκτακτα μέτρα

Τα συνήθη μέτρα παρεμβάσεων στις εξόδους της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου και στους οδικούς κόμβους με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων, θα πάρει και φέτος η Τροχαία Αττικής, ενόψει της αναμενόμενης εξόδου των Αθηναίων για τη γιορτή της Παναγίας. Παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο ρεύμα της εξόδου στην Αθηνών - Κορίνθου, από το Δαφνί μέχρι τα διόδια Ελευσίνας, με παράλληλες παρεμβάσεις στους βασικούς οδικούς κόμβους Δαφνίου, Διυλιστηρίων, Ασπροπύργου Μαγούλας και στα σημεία όπου εκτελούνται έργα. Οι ίδιες παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν το πρωί της Πέμπτης και το απόγευμα της Παρασκευής, ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Στη νέα εθνική οδό Αθήνας - Λαμίας, όπου έχει διανοιχτεί ο νέος αυτοκινητόδρομος, θα γίνουν παρεμβάσεις μόνο στους κόμβους Κηφισιάς, Κρυονερίου και Βαρυμπόμπης.

Κατά τη διάρκεια του γιορταστικού 5ήμερου τροχονόμοι θα κάνουν συστάσεις στους οδηγούς που περνούν από τα διόδια για τη χρησιμότητα των ζωνών ασφαλείας. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι συνεργεία της Τροχαίας θα συνεχίσουν τα αλκοτέστ και τον έλεγχο της ταχύτητας με ραντάρ για την αποφυγή θανατηφόρων ατυχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ