Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς προσωπικό η Πολεοδομία Μολάων

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Μολάων Λακωνίας, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Το παραπάνω θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπύρος Στριφτάρης και Γεράσιμος Αραβανής,ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα. Συγκεκριμένα, το Γραφείο αυτό εξυπηρετεί 92 οικισμούς και κοινότητες και τρία Σχέδια Πόλεων. Η περιοχή αυτή είναι οικιστικά αναπτυσσόμενη, παραλιακή και τουριστική, ενώ η χωροταξική κατανομή είναι δύσκολη και διάσπαρτη και το οδικό της δίκτυο είναι εντελώς προβληματικό. Ετσι, οι υπάλληλοι του Γραφείου είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν πολλή ώρα για να επισκεφτούν μια κοινότητα και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού γίνεται οξύτατο. Για να λειτουργήσει το Γραφείο, κάπως υποφερτά, χρειάζεται να προσληφθούν τουλάχιστον δύο τεχνικοί υπάλληλοι, από τους οποίους ο ένας να είναι αρχιτέκτονας και ο άλλος διοικητικός υπάλληλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομάρχης Λακωνίας εδώ και πολύ καιρό έχει ζητήσει την πλήρωση 14 θέσεων μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να στελεχωθούν τα Πολεοδομικά Γραφεία Μολάων και Γυθείου καθώς και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Στην παρέμβασή τους, οι δύο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης - Αποκέντρωσης και ΠΕΧΩΔΕ, για το ποια και πότε είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να προσληφθούν άμεσα οι τρεις υπάλληλοι που χρειάζονται για την καλύτερη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Μολάων καθώς και για να πληρωθούν οι 14 θέσεις μηχανικών, όπως ζητά ο νομάρχης Λακωνίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ