Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση για τη μάχη των Σουδενών

Ολους αυτούς που έδωσαν τα νιάτα και τη ζωή τους στον αγώνα για λευτεριά, εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία, τίμησαν την περασμένη Κυριακή οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι από όλη την Πελοπόννησο συγκεντρώθηκαν στα Σουδενά.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν η κοινότητα Ανω Λουσών (Σουδενών) και το παράρτημα Καλαβρύτων της ΠΕΑΕΑ στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών της περιόδου 1941 - 1949, παρευρέθηκαν και πολλοί νέοι για να τιμήσουν τους αγωνιστές και να πάρουν κουράγιο και δύναμη για τους δικούς τους αυριανούς αγώνες.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της κοινότητας Σουδενών Σταμ. Ανδριόπουλος,ο οποίος αναφέρθηκε σ' αυτούς που έπεσαν στη μάχη των Σουδενών το καλοκαίρι του 1944, όπου μια χούφτα μαχητές του ΕΛΑΣ συνέτριψαν τις γερμανικές μεραρχίες. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ν. Θεοφιλάτος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ ο οποίος αναφέρθηκε στους αγώνες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Τόνισε πως οι αγώνες αυτοί δείχνουν τον δρόμο και το καθήκον στις νεότερες γενιές για λευτεριά και ανεξαρτησία, δείχνουν την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό με στόχο την πρόοδο και το σοσιαλισμό που έχει ανάγκη ο λαός. Αναφερόμενος στο σήμερα ο Ν. Θεοφιλάτος σημείωσε πως και πάλι - όπως και τότε - το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε αγώνα ενάντια στην ξένη εξάρτηση, σε συσπείρωση σε ένα ευρύ αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, δημοκρατικό μέτωπο, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα στοχεύει στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης και στην εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ