Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Αφιερωμένη στην παιδεία η εκδήλωση στη Λήμνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο πάρκο Ανδρωνίου, στη Μύρινα της Λήμνου. Στην εκδήλωση που είχε ως κεντρικό θέμα την παιδεία μίλησε ο Γ. Κομνηνός,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οπως είπε, "το Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να ανοίγει νέες διόδους για ακόμα μεγαλύτερη επαφή με πλατύτερα στρώματα της νεολαίας. Εξακολουθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη δράση της ΚΝΕ, αλλά και του κινήματος της νεολαίας για τα δικαιώματά της. Εξακολουθεί να αποτελεί βήμα καταγγελίας και αποκάλυψης των ιμπεριαλιστών. Εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να λειτουργεί σαν εστία διαπαιδαγώγησης χιλιάδων νέων, με τις αξίες της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης, των ιδεών των κομμουνιστών και το όραμα του σοσιαλισμού".

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και μίλησε για τις συνέπειες από την καθιέρωση του "Εθνικού Απολυτηρίου": "Περισσότερα παιδιά γρηγορότερα και σε περισσότερα μαθήματα να πηγαίνουν στα φροντιστήρια. Περισσότερα παιδιά από λαϊκές οικογένειες δε θα μπορούν να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε γυμνάσιο και λύκειο. Με το σύστημα αυτό σπρώχνονται ουσιαστικά τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών μετά το γυμνάσιο και το λύκειο σε διάφορες σχολές και παρασχολές τύπου ΚΕΚ - ΙΕΚ - ΚΕΣ, που θα προσφέρουν μια φτηνή αποσπασματική ψευτοκατάρτιση δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας".

Οσον αφορά το νομοσχέδιο για την ανεργία είπε: "Ο αντιστασιακός υπουργός της κυβέρνησης χτύπησε ξανά, προβάλλοντας για άλλη μια φορά αντίσταση στις απαιτήσεις των εργαζομένων, προστατεύοντας έτσι τη μειοψηφία του ελληνικού λαού, την ολιγαρχία του τόπου μας. Αξιος ο μισθός του και η προβολή του από τα ΜΜΕ. Ψήφισαν στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ένα νομοσχέδιο - έκτρωμα με ψευδείς φιλεργατικούς τίτλους, που στοχεύει να παρέχει φτηνή έως τζάμπα εργατική δύναμη στις επιχειρήσεις, χωρίς αναπτυξιακή κατεύθυνση, για δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας. Προτείνουν, αντί για επιδότηση των ανέργων, επιδότηση των εργοδοτών. Πιστεύουμε πως αυτή η πολιτική, που παίρνει από τους εργαζόμενους και δίνει τους εργοδότες, πρέπει να ανατραπεί".

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τους στρατευμένους τόνισε: "Μέσα από τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ απευθυνόμαστε στους στρατευμένους μας, που από ό,τι φαίνεται η οργή τους ξεχείλισε με το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά, αφού όχι μόνο δε λύνει προβλήματα, αντίθετα, επιδεινώνει την κατάσταση στο στράτευμα. Κουβέντα δε γίνεται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων, την έλλειψη δικαιωμάτων και σεβασμού της προσωπικότητας των παιδιών του λαού που υπηρετούν τη θητεία τους. Με βάση το νομοσχέδιο μειώνεται ο χρόνος των αναβολών λόγω σπουδών, με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι νέοι που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα να κατορθώνουν να τελειώνουν τις σπουδές τους, αφού συνήθως είναι αναγκασμένοι να εργάζονται παράλληλα".

Την προφεστιβαλική εκδήλωση χαιρέτισε ο γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, Γ. Πλάντζος,ενώ έγινε συζήτηση για την παιδεία κατά την οποία αναλύθηκαν οι εξελίξεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με πολύ κέφι και χορό με παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια από τοπικό μουσικό συγκρότημα. Σημαντική ήταν και η παρουσία της νεολαίας, στο χώρο της εκδήλωσης, που συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής για την ειρήνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(2014-08-12 00:00:00.0)
Ποικιλόμορφες εκδηλώσεις απ' άκρη σ' άκρη της χώρας(2012-08-08 00:00:00.0)
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία(2012-08-04 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»(2007-08-09 00:00:00.0)
Συνεχίζει το «ταξίδι» του(2001-08-14 00:00:00.0)
Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική(1998-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ