Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ζητούν διορισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Τη δυνατότητα να διορίζονται οι απόφοιτοι του Τμήματος Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ζητά με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας ο Σύλλογος Πτυχιούχων Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, με το Προεδρικό Διάταγμα 118/7-4-1995, ορίζεται ότι στις επετηρίδες των κλάδων πληροφορικής ΠΕ 19 και ΠΕ 20, έχουν δικαίωμα εγγραφής οι απόφοιτοι Τμημάτων Πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά επιπλέον και απόφοιτοι οποιουδήποτε τμήματος με πιστοποιημένη εμπειρία στη διδασκαλία πληροφορικής (16μηνη διδακτική εμπειρία). Επιπλέον, οι κάτοχοι πτυχίου "καθηγητικής σχολής" ή ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ, προτάσσονται των υπολοίπων για διορισμό.

"Επειδή, όμως, οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Πληροφορικής "δε θεωρούνται απόφοιτοι καθηγητικής σχολής", μειονεκτούν έναντι των υπολοίπων. Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι να διορίζονται ως καθηγητές πληροφορικής καθηγητές άλλων ειδικοτήτων (δηλαδή, μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι ακόμη και θεολόγοι και γυμναστές) κατά προτεραιότητα, ενώ οι πραγματικά ειδικοί, οι απόφοιτοι των Τμημάτων Πληροφορικής παραμένουν αδιόριστοι. Η μόνη λύση για να τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης με τους υπόλοιπους είναι να φοιτήσουν στην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ, αλλά με τους ρυθμούς εισδοχής των ενδιαφερομένων σε αυτήν, χρειάζεται να περιμένουν για χρόνια. Είναι φανερό, ότι πρακτικά αποκλειόμαστε εμείς οι ειδικοί της πληροφορικής από τους μη ειδικούς για τη στελέχωση των θέσεων πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση", τονίζουν στην επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει ήδη προβεί σε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά διατάξεων του ΠΔ 118/7-4-1995 προκειμένου να αποτρέψουν την υπονόμευση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην πληροφορική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να έχουν τη δυνατότητα διορισμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη θέσεων διδασκαλίας πληροφορικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ