Παρασκευή 28 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ"
"Αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την παιδεία"

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στη Νομαρχία Πειραιά, έγινε χτες το απόγευμα

Την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου Παιδείας, διαδήλωσαν χτες για ακόμα μια φορά εκατοντάδες πολίτες αλλά και εκπρόσωποι των φορέων που συγκροτούν το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά".Παρά τη ζέστη και το γεγονός ότι είναι περίοδος εξετάσεων, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή για να διαδηλώσουν ότι δε θα επιτρέψουν να "περάσει" μέσα στο καλοκαίρι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το "Εθνικό Απολυτήριο", διεκδικώντας ταυτόχρονα την κατάργηση της διάταξης για το "Διεθνές Απολυτήριο".

"Καλοκαίρι, περίοδος διακοπών και ξεκούρασης, όταν κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, φαίνεται πως είναι η εποχή που εμπνέει και διευκολύνει τους κυβερνώντες να φέρνουν στα θερινά τμήματα της Βουλής τα αντιλαϊκά τους μέτρα", τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Πειραιά, για να υπογραμμίσει την απόφαση όσων συγκροτούν το "Μέτωπο Παιδείας" να δώσουν την κατάλληλη απάντηση: "Με ενημέρωση του κόσμου και κινητοποιήσεις, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να αρθούν κατακτήσεις στον χώρο της παιδείας, που ήρθαν μετά από αγώνες. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθεί και να εμπορευματοποιηθεί επιπλέον η παιδεία".

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Πειραιά, οι Σύλλογοι Δασκάλων, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Αθήνας, των συνδικάτων ΝΑΥΣΙ, Οικοδόμων και Μετάλλου Πειραιά, της Ενωσης Γονέων Νίκαιας. Επίσης ήταν παρόντες εκπρόσωποι της Τ Α και συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά της παράταξης "Πειραιάς - Αναγέννηση",Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης,η Ε. Παντελάκη και ο Γ. Λαγονίκας, εκπρόσωποι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και εκπρόσωποι της "Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας".

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία Πειραιά όπου τοιχοκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα όπως "Το 6,7% είναι κοροϊδία, με ψίχουλα δε γίνεται δωρεάν παιδεία", "Εξω ο Λαμπράκης από την παιδεία". Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε ένα πανό που έγραφε "Εθνικό Απολυτήριο: Μόρφωση για λίγους". Είναι χαρακτηριστικό ότι η θέα του προκαλούσε απορία σε όσους βρίσκονταν στα πεζοδρόμια. Γεγονός που αποδεικνύει ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και τις αρνητικές επιπτώσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ