Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούνη 1996

Σήμερα στη Πάτρα η συγκέντρωση

Περιοδεία στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα, και στις 9 το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου


ΣΕΛ.  3

"ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ" - "ΑΝΑΝΕΩΣΗ" - "ΠΡΟΟΔΟΣ"
ΠΑΛΙΑ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
τα νέα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζει σήμερα το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ κηδεύτηκε χτες ο Α. Παπανδρέου

Με φόντο το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και την πολύπλευρη πολιτική εκμετάλλευσή του, όλες τις προηγούμενες μέρες, αρχίζει σήμερα το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Κορυφώνονται, στο μεταξύ, οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις στους κόλπους του, καθώς όλες οι ομάδες εμμένουν στις θέσεις τους. Διεργασίες, όμως, που δεν έχουν σε τίποτε να κάνουν με τα πραγματικά και οξυμένα προβλήματα του λαού και της χώρας, αλλά μόνο με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και ιδιαίτερα του διαδόχου του Α. Παπανδρέου. Η πολιτική φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας του ΠΑΣΟΚ, η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική και πρακτική του, θεωρούνται απ' όλους δεδομένα.

Φανερό γίνεται, επίσης, ότι και με τις αποφάσεις του συνεδρίου θα προωθηθούν ακόμη περισσότερο συντηρητικές πολιτικές και επιλογές - όπως επιτάσσουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου - κάτω από τα ψευδεπίγραφα συνθήματα του "εκσυγχρονισμού" και της "ανανέωσης". Συνθήματα, που παρουσιάζονται ως νέα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν τις σύγχρονες εκδοχές παλιότερων, γνωστών και παρατημένων στο... "καλάθι" της ιστορίας, συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  5

Μετά τις Πρέσπες, το Ακτιο, τη Λάρισα και τον Αραξο, η 5η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ γίνεται φέτος στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης. Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης, σε έδρα της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ και ορμητήριο ιμπεριαλιστικής οικονομικής διείσδυσης στα Βαλκάνια


ΣΕΛ.  17

Δε θα τους περάσει

Πυκνώνουν οι απόπειρες φίμωσης κάθε φωνής, που κινείται εκτός του κατεστημένου κύκλου των διαφόρων παρατρεχάμενων των καναλιών, κάθε φωνής που επιμένει να αντιστέκεται. Αυτοί, που προς το παρόν κατέχουν "το μαχαίρι και το πεπόνι", επικαλούνται την ανάγκη να διατηρηθεί η πόλη καθαρή - κουβέντα, όμως, δεν κάνουν για το νέφος του "πολιτισμού" τους.

Στην αρχή, ήταν μόνο ένας συστηματικός αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενας αποκλεισμός, μέσα από τον οποίο γρήγορα επιβεβαιώθηκε το γνωστό, πως όταν χτυπούν τους κομμουνιστές θα 'ρθει η ώρα και για άλλους. Η συγκυριακή αδυναμία του μαζικού λαϊκού κινήματος να τσακίσει τέτοια φαινόμενα στη ρίζα τους, αποθράσυνε κι άλλους εκτός από τους μεγαλοκαναλάρχες. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε την απαγόρευση των διαδηλώσεων και αρνείται να παραχωρήσει στην ΚΝΕ δημόσιους χώρους, για την οργάνωση εκδηλώσεων. Ο Δήμος Καισαριανής χαρακτηρίζει την ανάρτηση αεροπανό "αυθαιρεσία" και προειδοποιεί, ότι τα συνεργεία του δήμου θα "επιλαμβάνονται" του θέματος. Ο δήμαρχος Πειραιά το έχει κάνει ήδη πράξη. Η κυβέρνηση και μαζί της, τόσο η ΝΔκαι η Πολιτική Ανοιξη, όσο και ο "ΣΥΝ", τα ευλόγησαν με το γνωστό νομοσχέδιο, για τα οικονομικά των κομμάτων.

Αμεσα, πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλη αυτή την αυθαιρεσία και τα αντιδημοκρατικά μέτρα. Πιο αποφασιστικά να σηκωθεί φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας, πριν είναι αργά. Για να μπορεί ν' ακούγεται κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

  • Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου, την 1.7.1996, από το θάνατο της αγαπημένης μου Μάνας ΕΥΛΑΛΙΑΣ προσφέρω στο ΚΚΕ 500.000 δρχ.

Γαλήνη Ελευθεριάδου

  • Ο Β.και η Β.προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Νικολάου", 100.000 δρχ. για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


"Μαραθώνιος" αντιαγροτικών αποφάσεων

"Θάνατος" για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών αποδεικνύονται οι προχτεσινές αποφάσεις του Συμβούλιου Υπουργών Γεωργίας. Χτες αποφάσισαν τη διανομή επιπρόσθετης ενίσχυσης της αγοράς βόειου κρέατος λόγω "τρελλών αγελάδων". Από τα 264 δισ. δρχ στη χώρα μας αντιστοιχούν μόλις 310 εκατομμύρια δραχμές!


ΣΕΛ.  2,    13
Συγκέντρωση για την παιδεία στον Πειραιά

Να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις καταστροφικές για τη δημόσια δωρεάν παιδεία μεθοδεύσεις της κυβέρνησης καλεί σήμερα τους Πειραιώτες το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά". Αιχμή το "Εθνικό" και "Διεθνές Απολυτήριο", με το οποίο υλοποιείται πλήρως το δόγμα "όποιος έχει χρήματα αγοράζει και μόρφωση".


ΣΕΛ.  17
"Στρατηγείο" ξεπουλήματος ο ΟΑΕ

Τη μετατροπή του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων σε εταιρία προώθησης και ελέγχου των ιδιωτικοποίσεων του συνόλου των επιχειρήσεων, που ελέγχονται απο το δημόσιο, επιδιώκουν - σύμφωνα με πληροφορίες - τα κυβερνητικά στελέχη στον ΟΑΕ.


ΣΕΛ.  12
Μπλοκάρουν τ' ανασφάλιστα πλοία

Από σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Πάτρας, οι ναυτεργατικές οργανώσεις δίνουν τη μάχη κατά των ανασφάλιστων πλοίων. Στόχος τους, η υπογραφή συμβάσεων με την ΠΝΟ και το ΝΑΤ


ΣΕΛ.  11
ΚΑΥΣΙΜΑ
Προσωρινή μείωση στις τιμές

Φτηνότερα κατά 1,20 δρχ. το λίτρο θα πρέπει να πωλούνται από σήμερα τα καύσιμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΠ, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη πράξη, αφού έχει αρθεί το μέτρο του προσωρινού πλαφόν στις τιμές.


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ