Παρασκευή 28 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιλοτικό "χαράτσι"

Η Δημοτική Αρχή Λάρισας αποτελεί χαρακτηριστικό και συνάμα προκλητικό παράδειγμα, για το πού μπορεί να οδηγήσει και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κυβερνητική αντίληψη και πολιτική πρακτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο δήμος της πόλης - που έχει ως δήμαρχο τον κυβερνητικό Χρ. Καφφέ - αποφάσισε να επιβάλει χαράτσι στους νέους, που πάνε να αθληθούν στα δημοτικά γήπεδα και γυμναστήρια. Ζητάει να πληρώνουν, από 100 έως 500 δραχμές, αναλόγως του αθλήματος που επιλέγουν, για κάθε ώρα άθλησής τους!

Εκεί οδηγεί η κυβερνητική αντίληψη ότι οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Εκεί οδηγεί η αντίληψη ότι οι πολίτες είναι πελάτες που πρέπει να πληρώνουν, για να εξασφαλίσουν ακόμα και στοιχειώδη και αναφαίρετα δικαιώματα, όπως αυτό της άθλησης της νεολαίας. Εκεί οδηγεί η κυβερνητική πολιτική μετατροπής της Αυτοδιοίκησης σε φορομπηχτικό μηχανισμό του καπιταλιστικού κράτους.

Ο δήμος Λάρισας φαίνεται πως έχει επιλεχτεί, για να "προβάρονται" οι κυβερνητικές αποφάσεις, που στοχεύουν στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε "μαγαζιά" των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών πολιτικών τους. Στον ίδιο δήμο έχουν προχωρήσει σε σωρεία ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών τομέων, ενώ οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ξεπέρασαν κάθε όριο. Αν δεν υπάρξει τώρα αντίδραση και αντίσταση, είναι σίγουρο ότι το "φαινόμενο" θα επεκταθεί παντού...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ