Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Συμπόσιο" χειραγώγησης των μαθητών

Με συνοπτικές διαδικασίες και με εκπροσώπους μαθητών, που θα προκύψουν από... κλήρωση, το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει "Πανελλήνιο Μαθητικό Συμπόσιο". Πρόκειται για προσπάθεια χειραγώγησης των μαθητών και υπονόμευσης των μαθητικών κοινοτήτων, καταγγέλλει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ

Ως προσπάθεια χειραγώγησης κάθε διεκδίκησης των μαθητών, αλλά και υπονόμευσης των μαθητικών κοινοτήτων, χαρακτηρίζει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ το "Πανελλήνιο Μαθητικό Συμπόσιο", που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του, το συμπόσιο αυτό θα αποτελείται από μαθητές που θα προκύψουν από κληρωτίδα και σκοπός του είναι η ανάπτυξη ενός "ουσιαστικού και δημιουργικού διαλόγου προβληματισμού, γύρω από τα μεγάλα σημαντικά εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα". Μεταξύ των θεμάτων, που ήδη έχουν επιλεγεί στα επιτελεία του υπουργείου Παιδείας, είναι η "ευρωπαϊκή διάσταση" της εκπαίδευσης, αλλά και οι τρόποι χρηματοδότησης της παιδείας.

Με ανακοίνωσή της η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές να συσπειρωθούν στις μαθητικές κοινότητες, τα 15μελή και τα 5μελή Συμβούλια και να χαλάσουν τη "σούπα" της κυβέρνησης. Στα γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες, δίχως περιθώρια ουσιαστικής συζήτησης, η κυβέρνηση διοργανώνει μια φιέστα, καταγγέλλει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, επισημαίνοντας: "Στόχοι αυτού του Συμποσίου είναι η υπονόμευση των μαθητικών κοινοτήτων, των 15μελών, 5μελών, αφού οι αντιπρόσωποι των μαθητών στο συνέδριο από κάθε νομό δε θα αναδειχτούν με εκλογές, αλλά με κλήρωση, όπως επίσης και η προσπάθεια χειραγώγησης κάθε διεκδίκησης των μαθητών. Πότε με την "καραμέλα" του δήθεν διαλόγου, πότε με την αδιαλλαξία και τοναυταρχισμό της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, η κυβέρνηση θέλει τους μαθητές στο περιθώριο. Το Μαθητικό Συμπόσιο στοχεύει, επίσης, στην προπαγάνδιση των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πλήρη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία και η πλύση εγκεφάλου των μαθητών στην ευρω-δουλεία".

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης φανερώνουν την ανησυχία για τα ρεύματα της αμφισβήτησης που διαμορφώνονται στους μαθητές, τη νεολαία και το λαό μας, τη φοβίζει η προοπτική διαμόρφωσης ενός μαχητικού μετώπου παιδείας, του μετώπου μαθητών - καθηγητών - γονιών - φοιτητών για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, υπογραμμίζει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ. Καλεί όλους τους μαθητές να συσπειρωθούν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, τα Μαθητικά Συμβούλια. Να διαμορφώσουν το άμεσο αγωνιστικό - διοικητικό πολύμορφο πρόγραμμα δράσης τους, να στείλουν ένα δριμύ "κατηγορώ" στην κυβέρνηση του 6.69%, στην κυβέρνηση που ευχαριστεί τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τρομοκρατεί τις μαθητικές φιλειρηνικές διαδηλώσεις. Η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στις μαθητικές κοινότητες για να δυναμώσει ο αγωνιστικός προσανατολισμός τους, να προχωρήσει ο συντονισμός της δράσης των μαθητών, να συνεισφέρει το μαθητικό κίνημα στη συγκρότηση ενός πανίσχυρου μετώπου παιδείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργαστήρια μαθητικής δημιουργίας(2021-09-22 00:00:00.0)
Μαθητικά συμβούλια μπροστάρηδες στους αγώνες!(2009-10-14 00:00:00.0)
Από σήμερα οι μαθητές στο Περιστέρι(2007-06-22 00:00:00.0)
Θυμήθηκε τα 5μελή η κυβέρνηση(2006-11-09 00:00:00.0)
Επιστρατεύονται δήμαρχος και νομάρχης(1999-12-11 00:00:00.0)
Μάθημα αγώνα(1997-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ