Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διασπαστική τακτική...

Μετά τη διασπαστική παρέμβασή τους στην πανελλαδικού χαρακτήρα αγροτική κινητοποίηση του περασμένου Νοέμβρη, οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ παρέμεναν εξαφανισμένες. Απέφυγαν να βγάλουν ακόμα και ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγροτοκτηνοτρόφους, που, το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιούν μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Πολύ χειρότερα, που οι ηγεσίες αυτές, μετά τα "συχαρίκια" που εισέπραξαν από τον πρώην υπουργό Γεωργίας Θ. Στάθη για τις διασπαστικές υπηρεσίες τους, προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους αγρότες πως, τάχα, κάτι γίνεται, ώστε να μη συνεχίσουν τους αγώνες.

Οι υποταγμένες αυτές ηγεσίες, καθώς διαπιστώνουν, τώρα, πως "το ποτάμι δε γυρίζει πίσω" και δεν μπορούν να ματαιώσουν τις νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, επιχειρούν, ξανά, να τις πλαγιοκοπήσουν... Ετσι, έσπευσαν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις των αγωνιστικών οργανώσεων της Θεσσαλίας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και, μια μέρα πριν, χωρίς να συνεδριάσουν οι διοικήσεις τους, κάποιοι αποφάσισαν και ανακοίνωσαν πανελλαδικά συλλαλητήρια για τις 8 Μάρτη.

Στην πραγματικότητα, η απόφαση πάρθηκε από ένα στενό κύκλο κομματικών στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις διοικήσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για να προλάβουν... τις αγωνιστικές ομοσπονδίες, από τις οποίες ούτε καν ζήτησαν γνώμη! Ουσιαστικά, επιχειρούν να ξαναμπούν "σφήνα" στις αγροτικές κινητοποιήσεις, με στόχο να "εκτρέψουν" τον αγώνα των αγροτών σε "μια ντουφεκιά για την τιμή των όπλων".

Ομως, καθώς η ...φάρσα επαναλαμβάνεται, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι, και τούτη τη φορά, οι αγρότες θα "γυρίσουν την πλάτη" τους στις υποταγμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων. Με επικεφαλής τις πραγματικές, κατά τόπους, αγωνιστικές οργανώσεις τους, θα κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, για να παρθούν, αμέσως, μέτρα που να στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα και την αγροτική παραγωγή. Εχουν, τώρα, την εμπειρία να ξεχωρίζουν τους πραγματικούς εκπροσώπους τους, των αγωνιστικών αγροτικών οργανώσεων, γύρω από τις οποίες συσπειρώνονται. Αυτό φάνηκε και στις πρόσφατες "εκδηλώσεις αντιπερισπασμού", που επιχείρησαν να οργανώσουν στη Θράκη και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπου μαζεύτηκαν μερικές δεκάδες "ημέτεροι"... Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι οι αγρότες θα απομονώσουν τους συμβιβασμένους των ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και θα προχωρήσουν μπροστά...

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ