Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Επικίνδυνη δημαγωγία εις βάρος της Ενωσης Συνεταιρισμών

Τη δημαγωγική στάση του κ. Ζαρκινού για δήθεν είσπραξη και κατακράτηση από την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας του υπολοίπου των χρημάτων από τις επιδοτήσεις στο βαμβάκι, καταγγέλλει η Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα.Συγκεκριμένα, καταγγέλλει τον κ. Ζαρκινό ότι "ξαναχτύπησε" με τον ίδιο δημαγωγικό τρόπο, όπως, όταν δήλωνε ότι το βαμβάκι θα έχει 300 - 320 δραχμές το κιλό και πως ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει θετικά στοιχεία, καθώς και στις τοποθετήσεις του στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου χαρακτήριζε τον κανονισμό για το βαμβάκι, ως επιτυχία της κυβέρνησης! Ο ίδιος τώρα έρχεται στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης και δημαγωγώντας λέει ότι η Ενωση πρέπει να δώσει αμέσως 18 δραχμές το κιλό επιστροφή στους παραγωγούς, ενώ ο ίδιος με τον τρόπο του στήριξε και στηρίζει την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, δηλαδή αυτούς που ευθύνονται για την καθυστέρηση της εξόφλησης. Εδώ επίσης μπαίνουν και τα ερωτήματα: Οταν η Ενωση δεν έχει εισπράξει αυτά τα χρήματα, από πού θα βρει τα ποσά για να πληρώσει τους βαμβακοπαραγωγούς; Και ακόμα, όταν η διαχείριση του βαμβακιού στην Ενωση είναι ελλειμματική κατά 400 - 500 εκατομ. δραχμές, με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ, από πού θα εξοικονομηθούν τα χρήματα για την αποπληρωμή των βαμβακοπαραγωγών;

Αυτή η πρόταση του κ. Ζαρκινού, για συνέχιση της συγκάλυψης της κυβερνητικής πολιτικής, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της Ενωσης. Εξάλλου η ίδια πολιτική χρεοκόπησε και την ΚΥΔΕΠ και όλοι θυμούνται ότι ο κ. Ζαρκινός ήταν επί πολλά έτη στο ΔΣ της ΚΥΔΕΠ... Ευθύνη, όμως, για τη σιωπή τους έχουν και οι διοικητικοί σύμβουλοι, καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης, που δέχτηκαν ή ανέχτηκαν τη δημαγωγία χωρίς να την αντικρούσουν. Σε όλα αυτά η θέση της ΛΑΕ είναι ότι οι βαμβακοπαραγωγοί πρέπει να εξοφλούνται με την παράδοση του προϊόντος. Επίσης, θέση της είναι να υπάρχει το συνεταιριστικό κίνημα, για να βοηθά κύρια τους μικρομεσαίους αγρότες.

Η ΛΑΕ Καρδίτσας καλεί τους αγρότες να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και την Ενωση και να αγωνιστούν, παίρνοντας μαζικά μέρος στους αγώνες που προγραμματίζονται από τις Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας και απομονώνοντας τους δημαγωγούς τύπου Ζαρκινού. Ακόμα, καλούνται οι εργαζόμενοι στην Ενωση Καρδίτσας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ