Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπάθεια δημιουργίας "νέας εικόνας"

Σειρά επαφών ξεκίνησε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ και σήμερα συναντιέται με τον Γ. Ράλλη και τον Κ. Μητσοτάκη. Δεδομένη η στήριξη του Μ. Εβερτ στον Κ. Καραμανλή

Κύκλο επαφών με κορυφαία στελέχη του κόμματος έχει αρχίσει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι κινείται εκτός της λογικής των "αποκλεισμών", ενώ παράλληλα συνεχίζει τις συνεργασίες, προκειμένου να διαμορφώσει τη νέα ηγετική ομάδα που θα τον πλαισιώσει.

Ταυτόχρονα ο νέος πρόεδρος θέλει να δώσει έμφαση στο "θεσμικό του ρόλο" ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έτσι χτες επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Α. Κακλαμάνη.

Σήμερα επίσης ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τους πρώην προέδρους του κόμματος Γ. Ράλλη και Κ. Μητσοτάκη και θα συζητήσει μαζί τους για τη "νέα πορεία της παράταξης". Ειδικά η συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη επιδιώκει να δείξει ότι ο νέος πρόεδρος θα είναι ανοιχτός σε όλες τις πτέρυγες του κόμματος, ακόμα και στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε χαρακτηρίσει τυχόν εκλογή του στην ηγεσία "αυτοκτονία για την παράταξη".

Ανάλογο άνοιγμα θα πραγματοποιήσει ο Κ. Καραμανλής και στην Ντ. Μπακογιάννη και τον Γ. Σουφλιά, ενώ δεδομένη θεωρείται η στήριξή του από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του κόμματος Μ. Εβερτ. Χτες μάλιστα έγινε στη Ρηγίλλης η τελετή "παραλαβής - παράδοσης" και ο νέος πρόεδρος εγκαταστάθηκε στο γραφείο του προέδρου. Στη συνάντηση που είχε με τον Μ. Εβερτ τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας στο συνέδριο, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος τον διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη που θα του παράσχει. Ο Μ. Εβερτ φέρεται αποφασισμένος να μην αποδεχτεί οποιαδήποτε τιμητική πρόταση να καταλάβει το αξίωμα του "επίτιμου προέδρου", θέση που όπως εκτιμάει ταιριάζει σε "συνταξιούχους" και όχι σε "μάχιμους πολιτικούς", όπως λέει ότι είναι ο ίδιος. Πάντως και οι δύο πλευρές έλεγαν ότι η χτεσινή συνάντηση έγινε σε "εξαιρετικά καλό, θερμό και εγκάρδιο κλίμα".

Η φημολογούμενη "πολιτική ανοίγματος" σε όσα στελέχη έχουν απομακρυνθεί, καθώς και στην ΠΟΛ.ΑΝ προκάλεσαν χτες τις αντιδράσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων. Ο Αντ. Σαμαράς σε δήλωσή του τόνισε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της "αυτόνομης πορείας της Ανοιξης", ενώ ο πρώην υπουργός Μ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε πριν από οποιαδήποτε κίνηση να αποσαφηνίσει η ΝΔ "την πολιτική της γραμμή".

Σχολιάζοντας την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας δήλωσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει πως "ο Κ. Καραμανλής θα ανταποκριθεί με επιτυχία" στο ρόλο του, "γιατί αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ