Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρατσισμός και αντικομμουνισμός

Με μεγάλη μας χαρά, πήραμε δελτίο Τύπου από την Κρατική Ραδιοφωνία, συγκεκριμένα από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σχετικά με το περίπου δεκαήμερο αφιέρωμά της στο Ευρωπαϊκό Ετος Κατά του Ρατσισμού, όπου μίλησαν και παρήλασαν από τις εκπομπές και τα αφιερώματα πάνω από 100 επώνυμοι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και είπαν τις απόψεις των φορέων που εκπροσωπούσαν, καθώς και τις προσωπικές τους απόψεις για το ρατσισμό. Συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου της ΕΡΑ, αναφέρονται επωνύμως περίπου 20 πολιτικοί - βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργοί - περίπου 20 εκπρόσωποι μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων, περίπου 40 καθηγητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, οι οποίοι ήσαν προσκεκλημένοι της κρατικής ραδιοφωνίας κατά το 10ήμερο αφιέρωμα και εξέθεσαν τις απόψεις τους προς τον ελληνικό λαό.

Με μεγάλη μας λύπη, όμως, παρατηρήσαμε ότι ανάμεσα σε όλους αυτούς δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ - για δείγμα έστω - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. Τυχαίο; Μάλλον απίθανο, ακόμα και με το νόμο των πιθανοτήτων, να μην έγινε κατορθωτό να βρεθεί ΕΝΑΣ εκπρόσωπος του ΚΚΕ, του τρίτου κόμματος της ελληνικής Βουλής. Φυσικά, δεν έλειπαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, της ΝΔ. Επίσημοι και ανεπίσημοι. Βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων τους. Συνδικαλιστές και άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης.

Αφελείς δεν είναι οι ...συνάδελφοι της ΕΡΑ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, όπως ο ρατσισμός, αποδεικνύουν τον αντικομμουνισμό τους! Δεν έχουν φαίνεται καν ακούσει ότι αντικομμουνισμός και ρατσισμός πάνε "πακέτο"! Δεν υπάρχει σ' όλη τη Γη ρατσιστής, που να μην είναι και φανατικός αντικομμουνιστής. Οι κύριοι της ΕΡΑ, έστω απ' αυτό το "αφιέρωμα", δεν αντελήφθησαν αυτή την απλή αλήθεια; Η, μήπως, πρόκειται για κάτι χειρότερο στην κρατική ραδιοφωνία; Μήπως βρισκόμαστε στην αρχή ενός εκσυγχρονισμένου ρατσισμού, που καλύπτεται πίσω από αφιερώματα και μεγάλα λόγια, που απέχουν όσο η μέρα με τη νύχτα από την πράξη τους; Κρίμα, κύριοι, και πάλι κρίμα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ