Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΛΛΙΔΗ
Να πάρει θέση το υπουργείο Ανάπτυξης

Επιστολή στην υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, αρμόδια για το υπουργείο Εμπορίου, απέστειλαν οι 300 πρώην εργαζόμενοι στις εφημερίδες "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" και ζητούν να τους πληροφορήσει αν υπάρχει ή όχι σκάνδαλο στην ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ, ο ιδιοκτήτης της οποίας έκανε προσφορά για την αγορά του δημοσιογραφικού συγκροτήματος Βελλίδη.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν μεταξύ άλλων:

"Επειδή γνωρίζουμε το παρελθόν και το παρόν του Κουρή, όπως και σεις φαντάζομαι και επειδή υποψιαζόμαστε ότι το δημοσίευμα είναι προβοκατόρικο και έχει σχέση με την επανέκδοση των εφημερίδων "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ", θα επιθυμούσαμε την επίσημη θέση του Υπουργείου".

Στο δημοσίευμα της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ" αναφερόταν ότι τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών εξετάζουν κομπίνα από τον ιδιοκτήτη της ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ σε βάρος του δημοσίου που ξεπερνά το 1 δισ. δρχ.

Επιστολή για τον ίδιο λόγο στέλνει στο υπουργείο Εμπορίου και ο δημοσιογράφος Σπύρος Γουσέτης, με την οποία μεταξύ άλλων ζητά να μάθει τη θέση του υπουργείου αναφορικά με το δημοσίευμα της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ".

"Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Κουρής έχει εκδοτικά συμφέροντα στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ιδιοκτήτης της "ΝΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"και της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ"", σημειώνει ο δημοσιογράφος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ