Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΕΡΑΚΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των εργασιών της συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, της περιοχής του Περσικού Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας, εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν (σελίδα 7).

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και η θέση για την ανατροπή και όχι την αναθεώρησή της, πρέπει - κατά την ΕΣΑΚ - να προβληθούν από τη ΓΣΕΕ, στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 28 Μάη, ("Μέρα πανευρωπαϊκής δράσης για την απασχόληση") (σελίδα 12).

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ επιστρέφει στη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός διαμεσολαβητής Ντένις Ρος, σε μια ύστατη προσπάθεια της Ουάσιγκτον να κατευνάσει τα πνεύματα και να περισώσει την "ειρηνευτική διαδικασία"... (σελίδα 15).ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ από 25 - 185% στα τροφεία και τα μεταφορικά των παιδιών προχώρησε τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής, μετά την περικοπή της επιχορήγησης απ' το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας (σελίδα 23).

ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και πικετοφορία στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, σήμερα το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στους συλλόγους Διπλωματούχων Μηχανικών και Φυσικών Ηλεκτρονικών, διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής της Διοίκησης (σελίδα 26).

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ μεταφέρεται σήμερα η επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών, όπου 11 αγροτοκτηνοτρόφοι οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο της 11 Μάρτη του 1996 (σελίδα 27).

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ νόμου του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να χρησιμεύσει ούτε ως βάση πραγματικού διαλόγου τονίζει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο και αμέσως μετά να γίνει Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ για ενημέρωση και προγραμματισμό κινητοποιήσεων (σελίδα 36).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ