Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
"Επίτευγμα" το ξεπούλημα της ΔΕΠ

Το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου που ξεκινά με την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του 10% των μετοχών του ομίλου της ΔΕΠ, παρουσίασε ως έναν από τους βασικούς όρους για την ανάπτυξη της επιχείρησης η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, που χτες επισκέφτηκε το βιομηχανικό συγκρότημα της ΕΚΟ στη Θεσσαλονίκη.

Παραθέτοντας τους στόχους για την ανάπτυξη του ομίλου, η υπουργός σημείωσε πως είναι: ο ομαλός και σε ανταγωνιστικούς όρους εφοδιασμός της χώρας με προϊόντα πετρελαίου, η ομαλή λειτουργία της αγοράς προς όφελος του καταναλωτή, η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των επενδεδυμένων κεφαλαίων, ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών μονάδων και των συστημάτων εμπορίας και διανομής και η συμμετοχή στην ανάπτυξη της χώρας μέσω επενδύσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση των παραπάνω στόχων η υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε την ενοποιημένη λειτουργία των εταιριών του ομίλου μέσω ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού οργανωτικού σχήματος με παράλληλη ανάπτυξη και διεύρυνση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών με παραγωγικούς φορείς ιδιωτικού τομέα για κοινές επενδύσεις και δράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερα σημαντική και αποκαλυπτική ήταν η αναφορά στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου της ΔΕΠ η οποία παρουσιάζει έντονο εγχώριο και διεθνές ενδιαφέρον, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το διαγωνισμό για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου μετοχοποίησης, όπου πήραν μέρος οι ισχυρότερες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οπως υποστήριξε η υπουργός, το ξεπούλημα, εκτός της άντλησης κεφαλαίων θα οδηγήσει στην... οργανωτική αναβάθμιση, στην αποτελεσματικότερη και πιο αξιόπιστη για τον επενδυτή λειτουργία και στην καθημερινή αξιολόγηση του ομίλου μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολα στο σφυρί..!(15/7/2003)
Ωφελεί μόνο τα μονοπώλια(5/6/2003)
Ξεπούλημα και με στημένους διαγωνισμούς(8/12/2001)
Στη δίνη των διαπλεκομένων(23/7/1999)
Στους ιδιώτες με "βούλα" του Υπουργικού Συμβουλίου(4/10/1997)
Θυσία στο βωμό του κέρδους και το περιβάλλον(5/3/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org