Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΒΕΕ
Πρώτη δύναμη η Αγωνιστική Συσπείρωση

Οι επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι επιβράβευσαν με την ψήφο τους στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ το ψηφοδέλτιο της συνδικαλιστικής παράταξης που πρωτοστάτησε στους αγώνες για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με σημαντική νίκη των συνεπών αγωνιστικών προοδευτικών δυνάμεων έκλεισε προχτές το συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, που υποστηρίζεται από τη Δημοκρατική Κίνηση ΕΒΕ (ΔΗΚΕΒΕ), ήρθε πρώτος στην ψηφοφορία για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Για άλλη μια φορά οι αντιπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων απ' όλη τη χώρα με την ψήφο τους στην Αγωνιστική Συσπείρωση, υπογράμμισαν την ανάγκη να ενισχυθεί ο διεκδικητικός ρόλος της ΓΣΕΒΕΕ, σαν επικεφαλής του αγώνα για την επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τονίστηκε με το αποτέλεσμα αυτό η ανάγκη να διέπεται το συνδικαλιστικό κίνημα από αγωνιστικό, αντιμονοπωλιακό, προοδευτικό προσανατολισμό, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για ανατροπή των συσχετισμών των δυνάμεων μέσα στη ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό, εξάλλου, έδειξε το σώμα των συνέδρων που υπερψήφισε με ποσοστό 94% τον απολογισμό της δράσης του απερχόμενου ΔΣ, που είχε ανάλογο αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο, σε προοδευτική και αγωνιστική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών, σε σύνολο 167 ψηφισάντων έλαβαν η Αγωνιστική Συσπείρωση 55 ψήφους (33%) και 17 έδρες στο ΔΣ, η Δημοκρατική Κίνηση ΜΜΕ (ΔΑΚΜΜΕ) 47 ψήφους (28%) και 14 έδρες, η ΠΑΣΚΕΒΕ 42 ψήφους (25,1%) και 13 έδρες, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση ΜΜΕ (ΑΣΚΜΜΕ - πρόσκειται στο ΣΥΝ) 10 ψήφους (6%) και 3 έδρες, η Ανανεωτική Κίνηση ΕΒΕ 9 ψήφους (5,4%) και 3 έδρες και η Ανεξάρτητη Κίνηση 4 ψήφους (2,4%) και 1 έδρα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν και η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων ενέκρινε τον απολογισμό δράσης του ΔΣ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ επιχείρησαν - με κοινή πρόταση για ψήφισμα - να αλλοιώσουν το διεκδικητικό, αγωνιστικό πνεύμα που χαρακτήριζε τον απολογισμό. Στην προσπάθειά τους αυτή συνεπικουρήθηκαν και από την προσκείμενη στο ΣΥΝ παράταξη. Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε ως βάση συζήτησης κατά παραταξιακή πλειοψηφία. Στη συνέχεια, στο τελικό κείμενο, και κάτω από τις αντιδράσεις και την πίεση των αντιπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, αναγκάστηκαν να συμπεριλάβουν κάποιες προτάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. Ωστόσο, το γενικό πνεύμα παραμένει συμβιβαστικό ως προς τις ακολουθούμενες πολιτικές, αυτό ακριβώς το πνεύμα που επιχείρησαν να περάσουν και με τις ομιλίες τους οι αντιπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org