Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αξιος μαθητής του Γιαννόπουλου ο Ρέππας

Στο δρόμο του χυδαίου αντικομμουνισμού που χάραξε ο Γιαννόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας.Απαντώντας χτες στη Βουλή, αντί να απολογηθεί για την κατασκευασμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, επιτέθηκε στο ΚΚΕ με γελοία επιχειρήματα, λέγοντας ότι η σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Στρ. Κόρακα,"προκαλεί μόνο θυμηδία, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από εκείνη την πλευρά που είναι περίπου συνώνυμη της χειραγώγησης, της άκομψης και απροσχημάτιστης προπαγάνδας".

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Τύπου, ο ερωτών βουλευτής τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα προκλητική, όταν μάλιστα λέγεται από αυτόν που μαζί με την κυβέρνηση έχει κατασκευάσει λίστες προγραμμένων δημοσιογράφων. Ακολούθως ο Στρ. Κόρακας τόνισε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να ενημερωθεί ο λάος από τον πρωθυπουργό. Ο ένας είναι η στημένη συνέντευξη. Ο άλλος είναι η κλήση όλων των δημοσιογράφων στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να θέσουν όποιες ερωτήσεις θέλουν και ο πρωθυπουργός να προσπαθήσει να απαντήσει σε όλες, ακόμα και τις πιο ενοχλητικές.

"Η κυβέρνηση επέλεξε τον τρόπο της στημένης συνέντευξης, διότι ξέρει ότι η πολιτική της είναι έκθετη στα μάτια του λαού, ο οποίος ολόκληρος αγανακτεί από αυτή", υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Στη συνέχεια επισήμανε ότι και η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη συγκεκριμένη συνέντευξη και τον αποκλεισμό από αυτή όλων των πολιτικών συντακτών, πλην τριών. Πρακτική, που το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων θεωρεί απαράδεκτη, όταν μάλιστα βρίσκονται σε εκκρεμότητα πολλά κοινωνικά αιτήματα και εθνικά θέματα.

Καταλήγοντας ο Στρ. Κόρακας είπε: "Στο ερώτημα με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι γιατί έπρεπε να προβληθεί η κυβερνητική πολιτική. Ετσι γίνεται φανερό ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να πέσει στα μαλακά η αντιλαϊκή της πολιτική". και τόνισε: "Ως ΠΑΣΟΚ μπορείτε να επιλέγετε τους δημοσιογράφους που θέλετε. Ως κυβέρνηση δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα".

Γ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα διαβασμένα...(2002-09-10 00:00:00.0)
Προσβάλλει τους αντιστασιακούς ο Κ. Σημίτης(1998-11-25 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη η λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας(1998-05-07 00:00:00.0)
Οι... ασχολίες του υπουργού(1997-12-14 00:00:00.0)
Πελώριες οι ευθύνες της κυβέρνησης(1997-11-20 00:00:00.0)
Μια μπόρα βούλιαξε την πόλη(1996-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ