Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επεισόδιο με Τούρκους δουλέμπορους

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

To Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ελληνα πρέσβη στην ΑγκυραΔημήτριο Νεζερίτη, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για το επεισόδιο που συνέβη την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στο Αιγαίο. Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι "ο Τούρκος βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ινάλ Μπατού, διαμαρτυρήθηκε στον Ελληνα πρέσβη για το επεισόδιο που συνέβη χτες στις 20.30 στο Αιγαίο, όπου ελληνικό πλοίο της ακτοφυλακής πυροβόλησε το τουρκικό πλοίο "Deniztur" που πραγματοποιούσε τακτικό τουριστικό δρομολόγιο".

"Είναι φανερό ότι τέτοια επεισόδια δε συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο με ειρηνικούς τρόπους", αναφέρει ακόμη η τουρκική ανακοίνωση. Το επεισόδιο δεν είχε γίνει γνωστό στην Τουρκία, δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην Αθήνα αρμόδιες στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι το τουρκικό πλοίο είναι γνωστό "δουλεμπορικό" και μεταφέρει λαθρομετανάστες. Για το συγκεκριμένο επεισόδιο, οι ίδιες πηγές σημείωναν πως το τουρκικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και δε σταμάτησε στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ελληνικού πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα απαντήσει πιθανότατα σήμερα με διάβημα στην Αγκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ