Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΤΕ
Νορβηγική εταιρία συνέταιρος στην κινητή τηλεφωνία

Η νορβηγική Telenor είναι τελικά η εταιρία που επιλέχτηκε για συνέταιρος στη θυγατρική της κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ. Η Telenor θα συμμετέχει στη θυγατρική "Cosmote" με ποσοστό 30% και το τίμημα που θα καταβάλει στον Οργανισμό ανέρχεται στο ποσό των 26 δισεκατομμυρίων.

Η νορβηγική εταιρία δεν εξασφάλισε μόνο το 30% της κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός φαίνεται διατεθειμένος να της παραδώσει και τις δύο θέσεις - κλειδιά, του διευθυντή μέρκετινγκ, και του τεχνικού διευθυντή. Μάλιστα ο συνέταιρος, αν και μειοψηφία, θα διαθέτει το δικαίωμα "βέτο" στις σημαντικότερες διοικητικές αποφάσεις και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας θα καθορίζεται μόνο μετά και από τη δική του έγκριση. Σε κάθε περίπτωση η παράδοση και της θυγατρικής της κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στα χέρια των ιδιωτών, παράλληλα με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης μέσω χρηματιστηρίου του κυρίως ΟΤΕ, μειώνει το ποσοστό συμμετοχής και ελέγχου του δημοσίου στη μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας, και ταυτόχρονα προδιαγράφει ένα αβέβαιο μέλλον για τον ίδιο τον Οργανισμό, τους Ελληνες συνδρομητές και τους εργαζόμενους σ' αυτόν. Τα μόνα σίγουρα είναι οι προνομιακοί όροι και τα κέρδη που εξασφαλίζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της "Cosmote" ενέκρινε την πρόταση της επιτροπής προεπιλογής για την προμήθεια του τεχνολογικού υλικού της θυγατρικής για το σύστημα DCS 1800. Οι εφτά εταιρίες, οι οποίες διαγωνίζονται για την προμήθεια του υλικού, που θα ανέλθει σε μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές, είναι οι: ALCATEL, INTRAKOM - ERICSSON, Lucent Tel. - Bell Laboratories Innovations, MOTOROLA, NOKIA, NORTHERN TELECOM, και SIEMENS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ