Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Για "ευνοϊκές προϋποθέσεις" μιλά η Βρετανία

Δηλώσεις του Βρετανού αντιπροσώπου Ντ. Χάνεϊ. Αντικατοχικές διαδηλώσεις χτες στη Λευκωσία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, εκτιμά ότι οι προοπτικές για λύση του Κυπριακού είναι σήμερα καλύτερες από ποτέ και ότι στη διάρκεια των επαφών του στην Κύπρο καλύφθηκε αρκετό έδαφος, χωρίς, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τα θέματα που συζητήθηκαν. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δε σημειώθηκε σημαντική μετακίνηση στις θέσεις των δύο πλευρών.

Ο σερ Χάνεϊ, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με την ευκαιρία του τερματισμού των επαφών του στη Λευκωσία, είπε ότι είναι θέμα χρόνου η έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Κληρίδη - Ντενκτάς. Το θέμα, πρόσθεσε, δεν είναι πλέον αν θα γίνουν απευθείας διαπραγματεύσεις, αλλά πότε θα αρχίσουν και ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αποφασίσει την ημερομηνία. Η συντονισμένη διεθνής προσπάθεια, κάτω από την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών, είπε, άρχισε να αποκτά ουσία και σχήμα. Ανέφερε, επίσης, ότι τα 10 σημεία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ρίφκιν παρέχουν αρκετό κοινό έδαφος και στην ουσία αποτελούν τις παραμέτρους, μέσα στις οποίες διεξάγονται σήμερα οι διαβουλεύσεις.

Το Εθνικό Συμβούλιο συνήλθε χτες σε πολύωρη συνεδρία και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Κατά τη συνεδρία, ο πρόεδρος Κληρίδης, ο υπουργός Εξωτερικών Αλ. Μιχαηλίδης και ο γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μακρίδης ενημέρωσαν το Εθνικό Συμβούλιο.

  • Με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από το ελλαδικό και το διεθνές γυναικείο κίνημα, οργανώθηκαν χτες στη Λευκωσία μαζικές αντικατοχικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του γιορτασμού της Διεθνούς Μέρας της Γυναίκας.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν μεγάλη πορεία με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό το οδόφραγμα του "Λήδρα Πάλας". Οι εκδηλώσεις αναμενόταν να λήξουν χτες τα μεσάνυχτα. Στις εκδηλώσεις πήραν μέρος η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου,η Σιλβί Ζιαν, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Γυναικών, η Στέλλα Αλφιέρη, βουλευτής του ΣΥΝ, η Μαρούγια Σοφνόσοφ, ευρωβουλευτής, η Νόρα Κατσέλη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η Μαρλέν Χανς, γγ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
2002: Επί τόπου τροχάδην(2002-08-29 00:00:00.0)
Απορρίπτεται κατηγορηματικά η λύση δύο χωριστών κρατών(2002-08-06 00:00:00.0)
Παρακαλούν τον Ντενκτάς να συνομιλήσει(2001-01-10 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την επαναφορά των ιδεών Γκάλι(1999-01-20 00:00:00.0)
Εντονη διπλωματική δραστηριότητα(1998-11-20 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται το τραπέζι των συνομιλιών(1997-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ