Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάτω τα χέρια!

Οι τελευταίες ώρες φέρνουν στο προσκήνιο τον δραματικά επικίνδυνο ρόλο, για τη χώρα και το λαό μας, που παίζει η ελληνική ολιγαρχία και τα πολιτικά της κόμματα, τα οποία έχουν πλέον αποβάλει κάθε προσωπείο και αυτοδιαφημίζονται ως οι καλύτεροι υπηρέτες των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια. Από χτες, δε, το μεσημέρι, έγινε σαφές ποιος είναι εκείνος που πρωτοστατεί στην επιχείρηση της καλλιέργειας "φιλοεπεμβατικού" κλίματος από στρατεύματα πολυεθνικής δύναμης στη γειτονική χώρα. Ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν οργιάσει για την "αναρχία και την αταξία" που επικρατούν στην Αλβανία και "έπαιζαν" με το πρόσχημα της προστασίας της μειονότητας, που "δικαιολογεί" την εισβολή της Ελλάδας, η φρασεολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολιών.

"Αν διαπιστωθεί ότι οι εσωτερικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας αδυνατούν να επαναφέρουν τη δημόσια ζωή σε ομαλούς ρυθμούς, επειδή ακριβώς υπάρχει μια αναρχία και μια αταξία, λόγω του ότι πάρα πολλοί πολίτες έχουν στα χέρια τους όπλα ...τότε θα πρέπει ένας διεθνής οργανισμός να ασχοληθεί με ...τη συγκρότηση μιας τέτοιας πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης, της οποίας η παρουσία στην Αλβανία μπορεί να κατευνάσει την ένταση"! Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Δ. Ρέππα. Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα: Θα πάμε, όπου μας πουν και όποτε μας πουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ακόμα και στρατιωτικά, για να καταστείλουμε τη λαϊκή εξέγερση στην Αλβανία. Αυτή είναι η "συμμαχική" υπόκλιση της κυβέρνησης απέναντι στους ιμπεριαλιστές! Τώρα το "ευχαριστώ" προς τους Αμερικανούς παίρνει, πραγματικά, σάρκα και οστά!

Αυτό, δε, που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με την "αταξία και την αναρχία" που επικρατούν στην Αλβανία, είναι ένα: Στις περισσότερες εξεγερμένες περιοχές, όπου λειτουργούν επιτροπές, υπάρχει, βασικά, τάξη. Εκεί που ευδοκιμούν η αναρχία και η αταξία είναι κυρίως στα σημεία, όπου ο Μπερίσα και τα πρωτοπαλίκαρά του συνεχίζουν το πλιάτσικο κατά του αλβανικού λαού. Ομως, το ουσιαστικό ζήτημα, ζήτημα λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους δικαιοσύνης, είναι άλλο: Με ποιο δικαίωμα επιδιώκουν και επιχειρούν τρίτοι να εισβάλουν, να επέμβουν, σε μια χώρα, που ο λαός της εξεγείρεται; Με ποια νομιμοποίηση οι εμπρηστές των Βαλκανίων αναλαμβάνουν να σπείρουν περισσότερο όλεθρο, στο όνομα της "πυροσβεστικής" τους δράσης;

Η ελληνική κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της ζητούν το "άλλοθι" στο κάλεσμα που τους απευθύνουν ο Μπερίσα και οι κυβερνητικοί εγκάθετοί του στην Αλβανία. Δηλαδή; Εκείνοι κατά των οποίων έχει εξεγερθεί ένας ολόκληρος λαός, εκείνοι που στρογγυλοκάθονται και διορίζονται από τον δικτάτορα, είναι εκείνοι στους οποίους οι διεθνείς αιμοσταγείς ταραξίες αναγνωρίζουν το "δικαίωμα" να καλούν πολυεθνικά στρατεύματα για να καταπνίξουν το λαό τους!

Οπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Η κυβέρνηση πρωτοστατεί στα σχέδια ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη γειτονική χώρα. Είναι έτοιμη "να πάει πρώτη" (!) - όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - στη γειτονική χώρα. Είναι, δηλαδή, έτοιμη να γίνει η "πρώτη", που θα στηρίξει τη δικτατορία και την τυραννία κατά του αλβανικού λαού και κατά της ελληνικής μειονότητας. Είναι η "πρώτη", από αυτούς που θα βάλουν τα παιδιά του λαού τους να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, ενάντια στη θέληση των βαλκανικών λαών. Ο ελληνικός λαός έχει χρέος να απαντήσει πρώτος από όλους: "Κάτω τα χέρια από τον αλβανικό λαό. Εμείς δεν πολεμάμε για τους ιμπεριαλιστές"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ