Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διαβασμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΝΩΡΙΖΕ ή όχι, από πριν, ο Κ. Σημίτης τη μεγάλη πλειοψηφία των ερωτήσεων, που θα του υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι, στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη; Το ερώτημα γεννήθηκε στον καθένα ή, τουλάχιστον, στους περισσότερους τηλεθεατές, που έτυχε και είχαν το κουράγιο, να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση.

Και λέμε για τους τηλεθεατές, γιατί όσοι ήταν παρόντες δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία. Αλλωστε, δεν το λέμε μόνον εμείς.

Αντιγράφουμε μερικά απ' όσα σχετικά σημειώνει ο Γ. Λιάπης στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία», στη σελίδα 5: «Η παγκόσμια πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (και όχι κάποιες ερωτήσεις...) είχαν γραφεί και του είχαν δοθεί πριν τη συνέντευξη! Τις είχε μπροστά του και τις διάβαζε! Μάλιστα, όταν προφανώς έχασε κάποια σελίδα, δε δίστασε ούτε στιγμή μόλις κατάλαβε την παράλειψη: "Να προσθέσω στην ερώτηση που μου έκανε ο κ. Παπαχρήστου...", είπε, αφού είχαν προηγηθεί άλλες τρεις ή τέσσερις ερωτήσεις».

Και δε γράφουμε τυχαία τη σελίδα της εφημερίδας. Στη χτεσινή και πάλι «Ελευθεροτυπία» και στη σελίδα 8, υπάρχει και το εξής σχόλιο με υπογραφή Γ. Καρ.: «"Στημένες" χαρακτήρισε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας "τις αρχικές ερωτήσεις δημοσιογράφων" στον κ. Σημίτη. Σε ό,τι με αφορά, με απωθεί κάθε τι το στημένο, και κυρίως τα "στημένα" και διεστραμμένα μυαλά, που κατεβάζουν κάθε είδους ανοησίες». Σημειώνουμε, απλώς, ότι ο Γ. Καρ. έκανε τη δεύτερη ερώτηση στη συνέντευξη...


Γρηγοριάδης Κώστας

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΤΕΛΙΚΑ, βρισκόταν στο Αγκίστρι, για δυο, τρεις, περισσότερες ή λιγότερες, βδομάδες ο Κουφοντίνας ή όχι; Για την ώρα, πάντως, είναι περισσότεροι, όσοι δηλώνουν - εκ των υστέρων, βέβαια - ότι τον είδαν εκεί, απ' όσους δηλώνουν το αντίθετο...

Τελικά, πότε άρχισαν οι διωκτικές αρχές, να ενδιαφέρονται σοβαρά για το προαναφερόμενο υποκείμενο; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι του είχαν φτιάξει φάκελο, από το 1990. Ισως... Το βασικό ερώτημα, όμως, είναι τι είδους φάκελος ήταν. Μήπως, ήταν φάκελος «πληροφοριοδότη», σύμφωνα με τα πρότυπα της «Γιούροπολ»;..


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ