Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και δέκα γύρους να έχει η μάχη θα ψηφίσουμε ό,τι και στον πρώτο

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους δημοσιογράφους, τέθηκε στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το εξής ερώτημα:

- Ο συνδυασμός «Πειραιάς - Αναγέννηση» θα βγει ενισχυμένος. Αυτό έχουμε δει εμείς κάνοντας ρεπορτάζ. Στο δεύτερο γύρο τι θέση θα πάρει ο συνδυασμός; Και η δεύτερη ερώτηση αφορά μία επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μου από πρώην βουλευτές του ΔΗΚΚΙ που ρωτάνε με ποιο ΔΗΚΚΙ συνεργάζεστε;

- Α. Π.: Λοιπόν το πρώτο θέμα. Και δέκα γύρους να έχει η μάχη των τοπικών εκλογών θα ψηφίζουμε ό,τι και στον πρώτο γύρο. Κατά του δικομματισμού και υπέρ των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που συγκροτούν οι συγκεκριμένες δυνάμεις.

Να σας εξηγήσω το γιατί. Ο δικομματισμός, με την έννοια της εναλλαγής δύο μεγάλων κομμάτων με την ίδια πολιτική, είναι ή δεν είναι πληγή στον τόπο; Δεν έχουμε δύο κόμματα που το ένα είναι κακό και το άλλο είναι καλό. Τότε δε θα χρησιμοποιούσαμε τον όρο δικομματισμό. Τον όρο «δικομματισμό» δεν τον χρησιμοποιούμε για να διαχωρίσουμε τα μεγάλα ή τα μικρά κόμματα. Τον όρο «δικομματισμό» τον χρησιμοποιούμε ως εναλλαγή στην εξουσία δύο κομμάτων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που έχουν μια τέτοια εσωτερική πολιτική που ανοίγει το δρόμο στους πολέμους, στη βία σε βάρος των λαών.

Δεν μπορούμε στον πρώτο γύρο να σκεφτόμαστε πολιτικά και στο β΄ γύρο να ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν τα πρόσωπα. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Πάμε στο δεύτερο θέμα, παρόλο που υπάρχει και εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ. Λέτε πρώην. Ο πρώην έχει καταντήσει να είναι τι; Αλλά επειδή τα 'χουμε ζήσει και μεις. Λίγα μέτρα από δω στη Νίκαια κατεβαίνει υποψήφιος ο Λογοθέτης και καταθέτει όλα τα «πρώην». Το 'χουν βρει όλοι της μόδας. Εγκαταλείπουν ένα χώρο, πολεμώντας τον, σηκώνουν τη σημαία του πρώην και θέλουν να κερδίζουν και από το «νυν» και από το «πρώην». Οποιος έγινε πρώην έπαψε να είναι αυτό που ήταν. Οι πρώην κάπου αλλού πήγαν, ή στο σπίτι τους ή ενδεχομένως να στεγάζονται ας πούμε σε «κανέναν ήλιο». Με συγχωρείτε που απαντάω για λογαριασμό άλλου κόμματος, αλλά επειδή το έχουμε ζήσει και εμείς στο πετσί μας.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Παναγιώτης Μαντάς, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε 13 δήμους δίνουν τη μάχη τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας(2006-10-21 00:00:00.0)
Μαχητικά μέχρι την κάλπη(2006-10-20 00:00:00.0)
Δίνουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» στο β' γύρο των εκλογών και στις λαϊκές κινητοποιήσεις(2006-10-17 00:00:00.0)
Στην κρίση του ελληνικού λαού οι «μηδίσαντες»Ι(2004-06-11 00:00:00.0)
Καταδικάζουμε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στο δεύτερο γύρο(2002-10-17 00:00:00.0)
Καθαρές κουβέντες(2002-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ