Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ

ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: «Οι προηγούμενοι είχαν εφεύρει το κόλπο της μεταφοράς των αμυντικών δαπανών από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό, ώστε να εμφανίζουν και την οικονομία ευημερούσα (...) οι τωρινοί, σαν άλλοι μάγοι Κόπερφιλντ, χρησιμοποιούν άλλου είδους αλχημείες αναθεωρώντας το ΑΕΠ και εμφανίζουν τη χώρα πλούσια (...) πρόκειται για παραλλαγές της ίδιας (μικρο)πολιτικής λογικής (...) η αλήθεια φυσικά είναι εντελώς διαφορετική. Είναι αυτή που αναφέρει πως η παραοικονομία ανθεί, πως η φοροδιαφυγή οργιάζει, ότι οι πιο πλούσιοι Ελληνες εμφανίζονται να είναι οι μισθωτοί. Είναι αυτή η αλήθεια που επιβεβαιώνει πως η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια το ίδιο, ότι η ανέχεια επεκτείνεται. Και γι' αυτή την αλήθεια δεν έχουν να πουν πολλά οι κυβερνώντες πέρα από κάποιες λαθροχειρίες στις στατιστικές ώστε να μην αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις...» (ο Γιάννης Παντελάκης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Προχθές παρουσιάσαμε το βιβλίο της Μαρίας Δαμανάκη πέντε δημοσιογράφοι (...) δύο διακεκριμένοι συνάδελφοί μου (...) κατέθεσαν απόψεις που δε νομίζω ότι θα τις κάνουν ποτέ πρωτοσέλιδο (...) ακούστηκε η άποψη ότι πρέπει να μπουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια! Η θέση αυτή με βάση το λεξιλόγιο της προόδου θεωρείται "δεξιά" (...) ειπώθηκε όμως από προοδευτικό δημοσιογράφο (...) η μόνη "σοβαρή" διαφοροποίηση που μπορεί να έχει κάποιος από αυτήν την κυβέρνηση είναι να βγαίνει ιδεολογικά πιο "δεξιά" από αυτήν. Πιο μεταρρυθμιστικά... Τολμά όμως κανείς;» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΠΟΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ «ΚΥΜΑ»: «Δικαστική απόφαση επιτρέπει σε ασφαλισμένο του ΙΚΑ να συνταξιοδοτηθεί με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τις μητέρες ανηλίκων, κατ' εφαρμογή της συνταγματικής αρχής της ισότητας. "Κύμα" ανάλογων προσφυγών αναμένεται τις επόμενες ημέρες» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ