Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δυναμικά στους δρόμους και την επόμενη βδομάδα
  • Νέα πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα αποφάσισαν οι δάσκαλοι
  • Σήμερα αποφασίζουν για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι καθηγητές

Με νέα πενθήμερη απεργία συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη βγαίνουν και πάλι στους δρόμους. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας την ανάγκη για κλιμάκωση των αγώνων, με ταξικό προσανατολισμό και σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα για την απόκρουση των μέτρων που ιδιωτικοποιούν, υποβαθμίζουν και κάνουν ακόμα πιο ταξική την εκπαίδευση.

Με αυτόν τον προσανατολισμό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνθηκαν και στις γενικές συνελεύσεις των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας, προβάλλοντας το αγωνιστικό πλαίσιο που στρέφεται ενάντια στους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση στην Παιδεία και διεκδικεί την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αλλωστε, όπως φάνηκε, η δυναμική του αγώνα των εκπαιδευτικών, που τη Δευτέρα μπαίνουν στην τρίτη βδομάδα απεργίας, ξεπερνά το πλαίσιο αιτημάτων που έχει ψηφίσει η πλειοψηφία στη ΔΟΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περιπτώσεις γενικών συνελεύσεων όπου συζητιέται το ψήφισμα του ΠΑΜΕ για την «ευέλικτη ζώνη» και υπερψηφίζεται πανηγυρικά. Χαρακτηριστικό, ακόμα, ότι μια απεργία που εξαγγέλθηκε στις αρχές του καλοκαιριού κι έμοιαζε «τουφεκιά στον αέρα», πήρε χαρακτηριστικά πρωτοφανούς μαζικότητας και συνέχειας από την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι - όπως όλοι οι εργαζόμενοι - υφίστανται τις συνέπειες της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής τόσο στο εισόδημά τους όσο και στην εκπαίδευση των παιδιών και των μαθητών τους.

Χτες, αποφασίστηκε πέρα από τη συνέχιση της πενθήμερης απεργίας και το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ετσι, τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης προχωρούν σε κοινές συγκεντρώσεις. Την Τρίτη 3 Οκτώβρη διοργανώνεται συναυλία στην Αθήνα. Την Πέμπτη 5 Οκτώβρη, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, οι εκπαιδευτικοί καλούν οι συγκεντρώσεις να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν, επίσης, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, εργατικό κέντρο και ομοσπονδία να κηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη βδομάδα.

Νέες γενικές συνελεύσεις των Διδασκαλικών Συλλόγων θα γίνουν την Παρασκευή και ολομέλεια των προέδρων το Σάββατο 7 Οκτώβρη προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Σήμερα, πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ που αποφασίζει για απεργία των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ερχόμενη βδομάδα. Οι πρώτες πληροφορίες από τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που έγιναν χτες και προχτές έδειχναν ότι υπερψηφίζεται η εισήγηση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Οκτώβρη, καθώς και πρόταση για πενθήμερη απεργία, φανερώνοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ