Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ στο βωμό του κέρδους

Δύο εργάτες νεκροί χτες, 6 την τελευταία βδομάδα, 95 από την αρχή του 2006

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας σήμερα, στις 9 π.μ. καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

  • Διπλό φονικό χτες στην περιοχή της Αττικής. Ενας εργαζόμενος σε μάντρα οικοδομών και ένας οικοδόμος, τα νέα θύματα στη μάχη για το μεροκάματο. Την αντεργατική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει σαν ηθικό αυτουργό το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.
  • Αυτοί που μετατρέπουν τον αγώνα για το μεροκάματο σε μάχη με το θάνατο, οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους που σκοτώνουν εργάτες πρέπει να πληρώσουν. Οι εκλογές στις 15 του Οκτώβρη μπορούν να στείλουν μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης της συνεργασίας για την αντεπίθεση, με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», σημειώνει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ.
  • Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τον αγώνα τους για να σταματήσουν τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους τόπους δουλιάς, δήλωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», καλώντας σε καταδίκη των εκπροσώπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές.

ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ