Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανησυχεί για τα πυρηνικά αντιβαλλιστικά μέσα

Με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε χτες στη Μόσχα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακ. Τσοχατζόπουλος. Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, συμμετείχε και ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Ιγκορ Σεργκέγιεφ και έγινε στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στη χώρα.

Μετά το τέλος των συνομιλιών, οι δυο υπουργοί παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Ο Ακ. Τσοχατζόπουλος, χαρακτήρισε τη συνάντηση ουσιαστική και στις δηλώσεις τους ανέφερε: «Είναι κοινό το ενδιαφέρον και των δυο χωρών, να υποστηρίξουμε την ειρήνη στη Νοτιανατολική Ευρώπη, να υπερασπιστούμε τη μη αλλαγή των συνόρων και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να πάρουμε σαφή θέση ενάντια στα αποσχιστικά κινήματα και να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας ενάντια στην τρομοκρατία».

Επίσης ο Ακ. Τσοχατζόπουλος, δήλωσε, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας «για τη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην ειρήνευση, στη δίκαιη λύση του Κυπριακού και στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Σύμφωνα, με τον Ελληνα υπουργό, επίσης συζητήθηκε, η εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα για όλες τις χώρες. Παράλληλα, στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα για τη συνεργασία των δυο χωρών, στο στρατιωτικό - αμυντικό τομέα και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος, ο Ακ. Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του «για τον κίνδυνο να αλλοιωθεί η παγκόσμια ισορροπία από την πρόταση των ΗΠΑ για τη δημιουργία, για πρώτη φορά μικρής εμβέλειας αντιβαλλιστικών πυρηνικών μέσων», χωρίς ωστόσο να καταδικάσει τη συγκεκριμένη πρόταση. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αρκέστηκε να πει ότι «δεν είναι εύκολο να είναι θετική η απάντηση»... Και πρόσθεσε ότι «το θέμα αυτό θα απασχολήσει για πολύ καιρό όλες τις χώρες του κόσμου», ενώ προέβλεψε ότι δε θα υπάρξει γρήγορα μια συγκεκριμένη εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ