Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κούβελας και Σκουλαρίκης ξανά στη Βουλή

Μπαίνει και πάλι στη Βουλή ο Σωτ. Κούβελας, ο οποίος κέρδισε τη «μάχη» στο Εκλογοδικείο εναντίον του εκλεγέντος βουλευτή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Κ. Γκιουλέκα. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένστασή του και αφαίρεσε τη βουλευτική ιδιότητα από τον Κ. Γκιουλέκα λόγω κωλύματος εκλογιμότητας, επειδή είχε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με τη Δημοτική Εταιρία Πληροφορίας - Θεάματος Θεσσαλονίκης (στην οποία είχε τηλεοπτική εκπομπή) και δεν παραιτήθηκε εγκαίρως.

Βουλευτική έδρα κερδίζουν όμως και δύο επιλαχόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Ιω. Σκουλαρίκης και Αχμέτ Μεχμέτ, που καταλαμβάνουν αντίστοιχα τις θέσεις των Γ. Κουτσούκου (πρώην προέδρου της ΑΔΕΔΥ) στο Νομό Ηλείας και Χρυσάνθης Μανωλιά (υπαλλήλου στο ειδικό γραφείο του Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων) στο Νομό Ροδόπης. Το Εκλογοδικείο, που εξέτασε τις ενστάσεις τους, έκρινε ότι οι εκλεγέντες συνυποψήφιοί τους παραβίασαν το άρθρο 96 του Συντάγματος γιατί δεν παραιτήθηκαν εγκαίρως από τις θέσεις τους.

Το Εκλογοδικείο απέρριψε, τέλος, σε διάσκεψη τις ενστάσεις κατά της εκλογής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Π. Βαρδίκα (Σάμου), Αθ. Ασκητή (Β' Αθηνών), Π. Αντωνακόπουλου (Ηλείας) και της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλου (Κοζάνης) και Στ. Δαϊλάκη (Δράμας).

Οι νέοι βουλευτές θα ορκιστούν μετά τη δημοσίευση της παραπάνω απόφασης και την κοινοποίησή της στον πρόεδρο της Βουλής. Η Ολομέλεια του Σώματος θα συγκληθεί μετά τις θερινές διακοπές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ