Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαθαίνουν οι σχέσεις κυριαρχίας και εξάρτησης στην ΕΕ

Με τον Δ. Τσάτσο καθηγητή, ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Διακυβερνητική Διάσκεψη της ΕΕ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες με τον καθηγητή Δημήτρη Τσάτσο, ευρωβουλευτή, εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Διακυβερνητική Διάσκεψη της ΕΕ, στα πλαίσια της ενημέρωσης των αρχηγών των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Η συνάντηση έγινε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Στην αναλυτική του ενημέρωση, σχετικά με τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Διακυβερνητική Διάσκεψη, ο Δ. Τσάτσος αναφέρθηκε στις ανησυχίες του για τα αποτελέσματα της Διακυβερνητικής, που μπορεί να μειώσει το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Φέιρα να ενσωματωθεί η «ενισχυμένη συνεργασία» στα θέματα της Διακυβερνητικής, εκφράζοντας τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μία συνεργασία που δε θα θίγει τη θεσμική ενότητα της ΕΕ και θα αφορά σε συγκεκριμένα θέματα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τις ανησυχίες του ΚΚΕ για το γεγονός ότι η ΕΕ περνάει σε ακόμα πιο αντιδραστική φάση, ιδιαίτερα με τη στρατιωτικοποίηση και την ενίσχυση του διωκτικού και κατασταλτικού της χαρακτήρα. Δήλωσε, επίσης, την αντίθεση του ΚΚΕ στις προτάσεις για ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ, για δημιουργία σκληρών πυρήνων και θεσμοθέτηση πολλών ταχυτήτων και κατηγοριών κρατών - μελών. Εκτίμησε ότι στη Διακυβερνητική, όπως και γενικότερα στην ΕΕ, γίνονται προσπάθειες για μία πορεία εμβάθυνσης των σχέσεων κυριαρχίας και εξάρτησης, υπέρ των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ