Σάββατο 12 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τρομοϋστερικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, ένας υπάλληλος πιτσαρίας, ένας νυχτοφύλακας, ένας ποιητής! Ιδού μερικά από τα επαγγέλματα των συλληφθέντων για την τρομοκρατική επίθεση που ΘΑ γινόταν στη Βρετανία αν δεν είχε επιληφθεί η Σκότλαντ Γιαρντ. Τα ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ε, βέβαια από κάτι τέτοιους χώρους προέρχονται οι πραγματικοί κίνδυνοι, για τη διεθνή ασφάλεια και την ησυχία των πολιτών... Οχι από ισραηλινά στρατεύματα που βομβαρδίζουν αμάχους ή από τα βομβαρδιστικά του NATO.

Κάτι ξέρει και η δική μας κυβέρνηση (προσηλωμένη ως γνωστόν στο αντιτρομοκρατικό πνεύμα) που όπου δει οικοδόμους ή φοιτητές και διαδηλωτές γενικώς, τους αντιμετωπίζει σαν τρομοκράτες. Προληπτικά μέτρα.

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ έχουμε παράπονο, από στοιχεία γι' αυτή την ιστορία έχουμε και με το παραπάνω. Αγνωστες πηγές τροφοδοτούν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα εγκρίτων εφημερίδων στη Βρετανία και τις ΗΠΑ ενώ οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας και της τράπεζας δίνουν συγκεκριμένα ονόματα.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να πειστεί ότι αυτά που μας ανακοινώνουν είναι απόλυτα αληθή; Πώς να μην έχει κανείς εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς αφού τα πάντα επιβεβαιώνονται από «ανεξάρτητα» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;

Καλά κάνουν λοιπόν και τα δικά μας «αντικειμενικά» τηλεοπτικά κανάλια που θεωρούν δεδομένα όσα λένε οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, οπότε αντίστοιχα προβάλλουν την όλη ιστορία. Αλλωστε μας έχουν πει ποτέ ψέματα όλοι οι προαναφερθέντες;


Γρηγοριάδης Κώστας

Βεβαίως υπάρχει και η υπόθεση με τα πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, για τα οποία ο Κόλιν Πάουελ είχε κάνει ολόκληρη επίδειξη με αεροφωτογραφίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον ΟΗΕ. Αυτά που τελικά δε βρέθηκαν πουθενά.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι προτιμούν να ξεχάσουμε αυτές τις μικρές και ατυχείς λεπτομέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ