Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απάντηση στην πρόκληση της ισραηλίτικης κοινότητας

«Προκαλούν καίρια τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού ανακοινώσεις, όπως η χτεσινή της ισραηλίτικης κοινότητας, σε μια περίοδο ευαισθητοποίησης από την εξελισσόμενη σφαγή στη Μέση Ανατολή που έχει ξεσηκώσει την καταδίκη όλων των λαών του κόσμου σε αντίθεση με τις ηγεσίες τους».

Με τον τρόπο αυτό απαντάει η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης, όπου γινόταν λόγος για «προσπάθεια βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης» κατά τη διάρκεια της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής: «Κουβέντα δεν είπε η Ισραηλίτικη Κοινότητα τις προηγούμενες μέρες για τη σφαγή χιλιάδων Λιβανέζων και Παλαιστινίων αμάχων από το κράτος - εγκληματία του Ισραήλ με την υποστήριξη των Αμερικανοευρωπαίων συμμάχων τους που κάθε τόσο τους δίνουν άδεια παράτασης της σφαγής.

Βρήκε όμως τη χαμένη φωνή της για να "καταδικάσει" τη δήθεν "βεβήλωση" του μνημείου των θυμάτων του ναζιστικού ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της προχτεσινής αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης, που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΕΔΥΕΘ και η ΝΑΣ.

Η ανάρτηση φωτογραφιών των σφαγιασμένων από τους Ισραηλινούς παιδιών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης στο μνημείο είναι η πραγματική απότιση φόρου τιμής στα θύματα του φασισμού και του παλιότερου και του σημερινού.

Η πράξη αυτή των αντιιμπεριαλιστών της Θεσσαλονίκης τιμά το μνημείο. Αυτοί που το εξευτελίζουν είναι όσοι σιωπούν ή και υποστηρίζουν τη θηριωδία του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Ο ίδιος ο λαός του Ισραήλ πρέπει να καταδικάσει τη βαρβαρότητα, να μη συμμετάσχει στο έγκλημα, να δυναμώσει τις φιλειρηνικές φωνές μέσα και έξω από το Ισραήλ.

Και θυμίζουμε:

Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός της Θεσσαλονίκης στην περίοδο της ναζιστικής θηριωδίας και του ολοκαυτώματος έκρυψαν, προστάτεψαν, περιέθαλψαν και τελικά έσωσαν εκατοντάδες Ισραηλίτες συμπολίτες τους. Οχι μόνο δε μετάνιωσε γι' αυτό αλλά και είναι υπερήφανος για τη στάση του.

Αυτός ο ίδιος λαός είναι σήμερα - στην ολότητά του - αντίθετος με την ιμπεριαλιστική - ισραηλινή βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ