Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
«Η Επανάσταση θα συνεχιστεί »

Ομόφωνη η απόφαση κρατικών οργάνων και λαού

Χαρακτηριστικό ταμπλό σε εργοστάσιο στα περίχωρα της Αβάνας

Associated Press

Χαρακτηριστικό ταμπλό σε εργοστάσιο στα περίχωρα της Αβάνας
ΑΒΑΝΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ομόφωνα ψηφίστηκε και έγινε δεκτή από τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας (Κοινοβούλιο) η διακήρυξη του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και με την οποία μεταβίβασε προσωρινά τα καθήκοντά του σε έξι ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας για όσο διάστημα χρειάζεται, ώστε να επανέλθει μετά τη σύνθετη χειρουργική επέμβαση στο έντερο στην οποία υποβλήθηκε.

«Ορθώνουμε το ανάστημά μας, ώστε να φτάσουμε το ανάστημα αυτού του νέου ανθρώπου των 80 ετών, ο οποίος αναρρώνει μετά από μία πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση και παρ' όλα αυτά κατόρθωσε να υιοθετήσει μέτρα, ώστε να είμαστε ικανοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση», θα διαβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρικάρντο Αλαρκόν, μετά την ομόφωνη υιοθέτηση της διακήρυξης του Φιντέλ όπως αναφέρει η κουβανική εφημερίδα «Γκράνμα. Επίσης, ο Αλακρόν επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα ήταν με τον Φιντέλ, που μετέφερε «την πίστη και τη βεβαιότητα ότι όλοι μας ενωμένοι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος». «Μέχρι την τελευταία στιγμή - και δε φαίνεται καθόλου να πλησιάζει αυτή», διαβεβαίωσε ο Αλαρκόν, ο Φιντέλ Κάστρο θα μάχεται πλάι στον Κουβανικό λαό και κατέληξε σύμφωνα με την Γκράνμα: «Να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να ανυψωθούμε στο ανάστημά του».

Την ίδια στιγμή, σε κάθε τόπο δουλιάς σε όλη την Κούβα λαμβάνουν χώρα πολιτικές συνεδριάσεις όπου γίνεται ενημέρωση, επιβεβαιώνεται η ομόφωνη στήριξη στη διακήρυξη του Φιντέλ και φυσικά λαμβάνονται έκτακτα μέτρα επαγρύπνησης. Οι Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις, οι Επιτροπές Αμυνας της Επανάστασης έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

«Η Επανάσταση θα συνεχιστεί όσο ο Φιντέλ αναρρώνει», ήταν το χτεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κούβας, Juventud Rebelde. Ο Φιντέλ αναρρώνει ...αναγκάστηκε να το επιβεβαιώσει και η αδελφή του Φιντέλ, Χουανίτα, η οποία ζει στο Μαϊάμι. Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Χουανίτα Κάστρο, δήλωσε ότι ο «Φιντέλ την Τετάρτη βγήκε από την εντατική» και «είναι σοβαρά, αλλά ζωντανός». Μάλιστα, η Χουανίτα Κάστρο, παρότι είναι μέλος της κοινότητας του Μαϊάμι που επιδιώκει την ανατροπή του σοσιαλισμού στο Νησί της Επανάστασης, δήλωσε στο CNN εξαιρετικά ενοχλημένη από την εικόνα κάποιων Κουβανοαμερικανών που βγήκαν επαίσχυντα και πανηγύριζαν, ευελπιστώντας φυσικά ότι ο Φιντέλ θα χάσει τη μάχη για τη ζωή του.

Παράλληλα, μερίδα του αμερικανικού Τύπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κύμα μεταναστών, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Σνόου, προειδοποίησε τους Κουβανούς... «να μείνουν εκεί που είναι». Τέλος, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΡ, στην Ουάσιγκτον ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ξεκίνησαν την κατάρτιση της νομοθεσίας της κυβέρνησης Μπους, που θα προωθεί το σχέδιο ανατροπής, ώστε να υπάρξει άμεσα η εκταμίευση των 80 εκατομμυρίων δολαρίων που θα δοθούν σε Κουβανούς αντεπαναστάτες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org